Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Arnhem

In oktober 2020 ontmoetten Sander en Saleh elkaar tijdens het matchingsdiner van Buddy to Buddy. Na hun eerste ontmoeting zijn Sander en Saleh op zoek gegaan naar raakvlakken en activiteiten die ze samen konden ondernemen. De mogelijkheden waren door Corona beperkt, maar ze hadden genoeg ideeën om elkaar toch te ontmoeten. 

Gelijk vanaf het begin was er een klik. Sander vertelt: ‘Het was zo leuk, we hadden vrijwel direct een goed gesprek’. We vinden het allebei leuk om op avontuur te gaan, te wandelen en vonden elkaar in het ‘jonge vaderschap’. Saleh voelde zich ook vrijwel direct op zijn gemak bij Sander. ‘Ik heb heel veel geleerd van Sander. Veel woorden en zinnen.’

Inmiddels hebben ook de gezinnen elkaar ontmoet.  Sander en Saleh verwonderen zich over de kinderen. Die gaan zo makkelijk met elkaar om. Sander: ‘Er was direct contact en ze hadden dikke lol. Zo leuk om te zien!’

Sander vindt het waardevol dat hij er met Saleh een vriend bij heeft gekregen. Door buddy te worden heeft hij een inkijkje heeft gekregen in het leven van een nieuwkomer in Nederland. Zo’n ervaring heeft hij nog niet eerder gehad. “Het raakt me als ik erover nadenk dat je 2 jaar gescheiden moet leven van je vrouw en kinderen. Ook het lange wachten in onzekerheid. Ik heb bewondering voor Saleh en zijn vrouw. Ze hebben veel moeten doorstaan om hun gezin in veiligheid te brengen. Je beseft je het niet vanzelfsprekend is dat je in een land woont wat welvarend is en waar kunt leven in vrijheid. Hij wil dat besef ook aan zijn kinderen meegeven. Saleh heeft mijn leven verrijkt”.

Saleh is ook blij met Sander. “Ik zou geen andere vriend willen”. Hij vindt zijn deelname aan Buddy to Buddy een geweldige ervaring. Het advies van Saleh voor nieuwkomers: doe mee met Buddy to Buddy! Het is fijn om met Nederlandse mensen te praten en het is goed om nieuwe mensen te leren kennen.

Saleh en Sander blijven elkaar zien, en mocht dat fysiek niet altijd haalbaar zijn, dan hebben ze contact via WhatsApp. Ze zien ernaar uit dat Saleh zijn rijbewijs haalt zodat het makkelijker wordt om elkaar te ontmoeten. Sander en Saleh sluiten het interview graag af met een spreuk die zij tegenkwamen op een bankje, tijdens een wandeling over de Posbank:

‘De weg is het doel’.