Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Apeldoorn

Door Annemarie van Amerongen

Donderdag 28 november is Buddy to Buddy Apeldoorn feestelijk van start gegaan! Ruim 25 (!!) koppels ontmoeten elkaar voor het eerst bij Nett in de Nettenfabriek. De ruimte was feestelijk aangekleed en zag geweldig uit. Rond zes uur kwamen de eerste buddy’s binnen. Gezonde spanning en opwinding was duidelijk voelbaar. Wie ga ik zo ontmoeten? Klikt het wel? Kan ik hem of haar wel verstaan? Waar zou hij of zij vandaan komen? Vragen die bij iedereen wel door zijn hoofd gingen. Aan de kant van de nieuwkomers was overigens exact hetzelfde gevoel voelbaar. 

Toen iedereen zo’n beetje binnen was en iets te drinken had werd iedereen welkom geheten. Vervolgens werd de spanning snel weggenomen door middel van vragen kaarten. Zo had iedereen een gemakkelijke aanleiding een gesprekje te beginnen. Overal werden leuke vragen gesteld, gelachen en contact gemaakt. Bijna zonde om deze leuke sfeer al te onderbreken maar het echte diner moest natuurlijk nog beginnen. 

Wat een eer dat de gedeputeerde van de provincie Gelderland en de directie van de gemeente Apeldoorn het eerste buddy koppel bekend wilde maken. Imke en Zayd, twee jonge meiden die er beide van houden op stap te gaan. De stralende gezichten van deze kanjers verraden dat ze beide blij en opgelucht waren dat de elkaars buddy werden. Dit is een perfecte match.

Nu werd het hoog tijd voor iedereen om zijn/haar buddy te ontmoeten. Wat een heerlijk sfeer. Doordat iedereen aan lange tafels zat kon iedereen elkaar ook een beetje helpen. En terwijl de heerlijke linzensoep geserveerd werd, werd er druk gepraat. Soms al de diepte in; ‘Ik heb mijn vader al meer dan tien jaar niet gezien’ en soms heerlijk ouwehoeren: ‘Do you have camels in the zoo? Haha, we eat the camel’

Rond negen uur had iedereen super lekker gegeten, elkaar een beetje leren kennen en waren nummer uitgewisseld. Buddy to Buddy Apeldoorn is een feit. De buddy’s gaan elkaar nu wekelijks zien, elkaar nog beter leren kennen en samen herinneringen maken. 

We kijken terug op een zeer, zeer, zeer geslaagd matchingsdiner waar positiviteit, samenwerking, openheid, nieuwsgierigheid en liefde de energie bepaalde. 

Wil jij meedoen? Je kan je nu al aanmelden. Eind maart/ begin april willen we met de volgende ronde starten!