Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Rotterdam

Amal (36) en Sanne (44) zijn buddy’s in Rotterdam. Amal kende Buddy to Buddy al uit Zutphen, waar ze een tijdje woonde in het AZC. Vorige zomer verhuisde ze naar Rotterdam. Sanne had zich net bij de organisatie aangemeld. De twee bleken bij elkaar in de straat te wonen!

Ze was eigenlijk niet van plan om buddy te worden, vertelt Sanne. Ze had zich aangemeld bij Buddy to Buddy om te kijken of de organisatie iets kon betekenen voor haar leerlingen. Sanne is docent op een Internationale Schakelklas-school en heeft veel kinderen in de klas met een vluchtelingenachtergrond. ‘Toen zag ik ineens mijn straatnaam in de buddy-app voorbij komen met de vraag of iemand een leuke buddy kende voor Amal? Het was zo toevallig, ik ben spontaan buddy geworden!’

Sindsdien hebben de vrouwen regelmatig contact. Ze drinken samen koffie en maken regelmatig een praatje. Amal: ‘Ik kende niemand toen ik naar Rotterdam kwam. Ik had hier geen vrienden of familie en voelde me erg alleen. Het contact met Sanne kwam als een geschenk uit de hemel. Ik voelde me niet langer eenzaam. Sanne is altijd positief en een geweldig lieve buurvrouw. We praten over van alles en nog wat. Door Sanne en haar familie voel ik me veilig en welkom in Rotterdam.  Ik heb een thuis gevonden onder de hemel van Holland en daar ben ik heel dankbaar voor!’ Buddy to Buddy koppelt Nederlanders aan nieuwkomers voor vriendschappelijk contact. Wil jij ook je nieuwe stadsgenoten welkom heten en vrienden worden met nieuwkomers met een