Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

 

Ja, ik word Vriend van Buddy to Buddy

Al vanaf 3 euro per maand word je Vriend van Buddy to Buddy. Met een kleine maandelijkse bijdrage maak jij vriendschap mogelijk. 

Waarom doneren?

Buddy to Buddy koppelt oude en nieuwe Nederlanders aan elkaar. In een traject van 4 maanden leren zij elkaar kennen. Daaruit komen vaak prachtige vriendschappen. Waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet.

Het lijkt zo simpel, maar het is zo nodig. Een derde van alle nieuwkomers verkeert in een sociaal isolement en maakt geen contact met Nederlanders. Bijna alle nieuwkomers geven aan graag meer Nederlandse vrienden te willen.

Tegelijk zijn veel Nederlanders nieuwsgierig naar hun nieuwe buren, maar voelen ook een drempel om in contact te komen. Eén van de deelnemers in Utrecht: ‘Ik woon nota bene in Kanaleneiland, maar ik heb alleen maar Nederlandse, witte vrienden om me heen, daarom heb ik me aangemeld bij Buddy to Buddy.’

De eerste ontmoeting is spannend, vreemd, onwennig. We zijn vreemdelingen van elkaar. Maar heel snel wordt duidelijk dat we meer overeenkomsten hebben dan verschillen. Wij geloven in een samenleving waarin iedereen mee doet, waarin we echt samen leven. We zien dat het kan. Want als je met elkaar verbonden bent mogen ook de verschillen er zijn.

Met uw donatie kunnen we de wereld van vluchtelingen en Nederlanders verbinden. 

Wil je liever geen vriend worden en een maandelijkse donatie doen? U kunt ook (zakelijk) een eenmalige bijdrage storten. Met onze ANBI erkenning zijn deze giften aftrekbaar.

ANBI
Stichting Buddy to Buddy heeft een ANBI-erkenning van de belastingdienst gekregen. Daarmee is het mogelijk om giften aan de stichting af te trekken van de inkomens- en vennootschaps- belasting.

Ik wil Buddy to Buddy helpen met een donatie.