Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Breda

Een Appeltje van Oranje is de Oscar onder de sociale initiatieven. We zijn heel trots dat Buddy to Buddy deze prijs van het Oranje Fonds heeft gewonnen, voor het creëren van verbinding tussen oude- en nieuwe stadsgenoten.

Buddy to Buddy koppelt Nederlanders en vluchtelingen aan elkaar, op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses. Zowel in Zutphen als Breda zijn al veel mooie vriendschappen ontstaan en sinds kort is Stichting Buddy to Buddy ook actief in Utrecht. Het is geweldig dat het Oranje Fonds de impact daarvan ziet en het initiatief op deze manier waardeert.

De weg naar het Appeltje van Oranje

De strijd voor een Appeltje van Oranje begon met een selectieronde. Hierna volgde een stemtiendaagse in januari. Door de betrokkenheid van de buddy’s is een enorm aantal stemmen behaald, meer dan 5000 stemmen zijn verzameld in 10 dagen. Hiermee is Buddy to Buddy het initiatief met de meeste publieksstemmen! De prijs van het Oranje Fonds is bedoeld voor sociale initiatieven die mensen betrekken bij onze samenleving. Aan het grote aantal stemmen is te zien dat de buddy’s absoluut betrokken zijn.

Hierna volgde een pitch en vervolgens kregen we op 25 januari te horen dat Buddy to Buddy genomineerd was voor een Appeltje van Oranje. De nominatie en het feit dat we bij de laatste 12 zaten, was al een ontzettende eer.

Op 1 mei werd bekend dat Stichting Buddy to Buddy een Appeltje van Oranje heeft gewonnen, samen met twee andere sociale initiatieven. Naast de eer, wint Buddy to Buddy hiermee een geldprijs en een bronzen beeldje gemaakt door Prinses Beatrix.

Meer weten over Buddy to Buddy?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Stichting Buddy to Buddy? Via Instagramen Facebook kun je meer ontdekken over de verbindingen die worden gemaakt!

Bekijk het fragment van Hart van Nederland!

http://www.kijk.nl/video/FoVNvvSTtZC9