|

“Ik hoopte op iemand waarbij ik gewoon mezelf kon zijn”

Op 26 juni ontmoetten Margot en Kate elkaar voor het eerst tijdens het matchingfeest van Buddy to Buddy Apeldoorn in Theater Orpheus. Hoewel ze elkaar nog nooit eerder hadden gezien, voelde de klik meteen goed. “Het was een spannend moment,” vertelt de Thaise Kate. Margot beaamt dat: “Voor mij was het vooral spannend omdat ik nog niet wist dat Kate mijn buddy zou zijn, maar vanaf het eerste moment voelde het als de perfecte match.”

Kate had zich opgegeven voor Buddy to Buddy met de hoop om iemand te ontmoeten met wie ze makkelijk kon praten en haar Nederlands kon oefenen. “Ik hoopte vooral op een fijne match waarbij ik gewoon mezelf kon zijn,” voegt Margot eraan toe. Tot hun opluchting kwamen deze verwachtingen meteen uit. Kate: “Tot nu toe is alles precies zoals ik had gehoopt.” Margot is het daar volledig mee eens: “Ja, vanaf het eerste moment voelde het goed.”

Sinds hun eerste ontmoeting zien Margot en Kate elkaar één tot twee keer per maand. Hun activiteiten zijn vaak ontspannen en gezellig. “We wandelen, doen yoga of gaan iets drinken,” vertelt Kate. “Ja, of we gaan lekker op een terrasje zitten,” vult Margot aan. Naast wandelen en yoga delen ze ook een liefde voor paardrijden en buiten zijn. “We hebben veel gemeenschappelijke hobby’s, wat het extra leuk en makkelijk maakt om samen tijd door te brengen,” aldus Kate.

Wanneer ze gevraagd worden naar hun mooiste moment samen, herinnert Kate zich direct hun eerste ontmoeting. “Het mooiste moment voor mij was toen ik ontdekte dat Margot mijn buddy was. We hadden vooraf al even gepraat en ik hoopte stiekem dat zij mijn match zou zijn. Het was een leuke verrassing toen dat zo bleek te zijn.” Margot: “Voor mij is het mooiste dat we altijd zo makkelijk met elkaar kunnen kletsen over van alles: vakanties, herinneringen en onze culturen. Het voelt altijd vanzelfsprekend en fijn.”

Op de vraag waarom anderen ook buddy zouden moeten worden, zijn beide vrouwen enthousiast. “Als je uit een andere cultuur komt, is het zo belangrijk om iemand te hebben bij wie je advies kunt vragen en je verhaal kunt delen,” zegt Kate. Margot sluit zich hierbij aan: “Ik raad het aan omdat het je wereld rijker maakt en je horizon verbreedt.”

Door: Willemijn Roodbol

Kate en Margot waren afgelopen zaterdag te gast bij RTV Apeldoorn om te vertellen hoe het is om buddy te zijn. Luister het item hieronder terug!