| |

Buddy’s Radia & Inge

Ze werden afgelopen november gematcht in de eerste pilotronde van de gemeente Berg & Dal, naast Nijmegen. Inge en Radia leerden elkaar kennen door samen af te spreken, wanneer de agenda’s van de drukke, jonge moeders het toelieten. Daar kwam een mooi buddyschap uit voort. In de aanloop naar de tweede ronde in de gemeente, schreef Steven een prachtig artikel over de twee vrouwen en wat het buddyschap hen gebracht heeft.

‘Inge hoopt dat zij en Radia nog lang vriendinnen blijven. ,,We hebben altijd zo veel te kletsen. Ook ik ben net moeder geworden en het is fijn om daar met iemand uit de buurt over te kunnen praten. Ook over hoe het voor haar was toen ze hier zwanger raakte. Hoe wist ze bijvoorbeeld hoe ze een verloskundige moest vinden? Hoe wist ze wat ze moest doen? Dat is bijzonder om te horen. Want als Nederlandse heb ik toch veelal Nederlandse vrienden, dus dan is het bijzonder om te kunnen spreken met iemand die heel andere ervaringen heeft.”’

Nieuwsgierig naar het volledige artikel? Je leest het hier.

Kers op de taart? Steven is intussen zelf ook buddy geworden, in Nijmegen.

Artikel geschreven door Steven de Jel, foto door Bert Beelen