|

Tweede ronde Buddy to Buddy in gemeente Berg en Dal

In juni start de tweede ronde van Buddy to Buddy in de dorpen van de gemeente Berg en Dal en jij kunt meedoen!

Peter en zijn buddy Musa zijn je in de eerste pilot van Buddy to Buddy voorgegaan. Zij werden gekoppeld tijdens het feestelijke matchingsdiner bij Brasserie Charley in Beek-Ubbergen en hebben elkaar gedurende vier maanden beter leren kennen. Peter woont zelf in Millingen aan de Rijn, zijn buddy Musa in Ooij. Dat is geen probleem voor hen, Peter: ‘Ik stap gewoon op de fiets!’ 

De mannen delen hun interesse voor schilderen & lezen en bezochten samen onder andere een atelier en de bibliotheek. Peter: ‘Musa en ik zijn beiden meer over elkaars cultuur gaan lezen en hebben daar mooie gesprekken over. Het buddyschap heeft me geleerd om de verschillen tussen ons te respecteren en te omarmen.’ Door elkaar te leren kennen, vergroot je niet alleen je eigen wereld, maar ook die van een ander. 

Willeke Leusink is onze nieuwe projectcoördinator en organiseerde het slotfeest van de eerste ronde. Twee weken geleden kwamen veertig (!) buddy’s samen bij Roosje van Ooy. Er werden herinneringen gedeeld, samen gegeten en er was een fotoworkshop. Willeke: ‘Uiteindelijk zijn we elkaars vreemdeling totdat we elkaar echt leren kennen, als mens. Het verhaal van de ander ontdekken en openstellen van elkaars wereld gaat beide kanten op. Deze enorme verrijking gunnen we zowel de nieuwkomers als de Nederlandse inwoners van de gemeente Berg en Dal.’ 

Peter: ‘Ik heb het als heel fijn ervaren dat er binnen het project structuur wordt geboden. Hierdoor ontstaat ruimte voor gelijkwaardige ontmoeting. Buddy to Buddy maakt waar wat ze zeggen.’

Word buddy!

Buddy’s van alle dorpen in onze gemeente zijn welkom! Iedereen kan meedoen: jong, oud, alleen of als gezin. Buddy’s worden gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses en kiezen ervoor om vier maanden lang wekelijks contact te hebben. Buddy to Buddy organiseert een matchingsdiner en gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Er is begeleiding in de vorm van intervisie (Buddytalk). Je staat er dus niet alleen voor. Na vier maanden wordt het project gezamenlijk afgesloten. In veel gevallen is de basis voor een langere vriendschap gelegd. 

Meer informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden en/of wil je als buddy meedoen in de tweede ronde? We organiseren verschillende informatiemomenten waar je vrijblijvend naartoe kunt komen of stuur ons een e-mail via bergendal@buddytobuddy.nl. We vinden het leuk om van je te horen!