|

”Schrijf dat maar niet op” cadeau

Buddy to Buddy Nieuwegein heeft van de bibliotheek en Movactor dit mooie boek cadeau gekregen voor alle buddy’s die meedoen aan de 1e ronde in Nieuwegein. Super bedankt namens alle buddy’s van Buddy to Buddy Nieuwegein!👍

Schrijf dat maar niet op is een interessant boek voor wie meer inzicht wil krijgen in allochtone vrouwen in Nederland. Het is een boek vol verhalen van buitenlandse vrouwen die vlakbij wonen. Ze kwamen van ver en alles wat hen dierbaar en vertrouwd was, lieten ze achter op hun vlucht voor oorlog, onrecht en armoede of om hun echtgenoot te volgen.

Vijf Nederlandse vrouwen luisterden naar de boeiende, ontroerende en soms schokkende verhalen van hun buitenlandse plaatsgenoten. Hoe openhartig deze vrouwen ook vertelden, soms moesten geheimen geheim blijven, omdat ze nog te veel pijn deden of een gevaar konden vormen voor achtergebleven families. Dan klonk telkens weer: “Schrijf dat maar niet op.” Irene Bakker en Heleen van den Hoven hebben rond deze verhalen een raamvertelling gemaakt. Ze beschrijven daarin ook de ervaringen van de schrijfsters, de twijfels, de leuke momenten, de ontroering. Wie het leest, krijgt een ander beeld over deze vrouwen en zal een aantal vooroordelen kwijtraken.

De opbrengst van de eerste druk was bestemd voor het Sadaka Project van het Multicultureel Vrouwenproject van de SWN e.o. Het boek is op 8 maart 2005 (Vrouwendag) in Nieuwegein gepresenteerd, met veel succes. Na een flitsende start en een tweede druk heeft het boek inmiddels een derde druk gezien.