|

“Muziek brengt ons samen”

In december zijn Mark en Abdin gekoppeld tijdens het Matchingsdiner. Tussen beide mannen was meteen een goede klik door hun gedeelde liefde voor sport en muziek. Allebei hebben ze veel vrienden gemaakt en ze leren elkaars taal.

Mark en Abdin zien elkaar gemiddeld eens in de twee weken. Mark: “Door Abdin ben ik meer geïnteresseerd geraakt in Arabische muziek. Het is ingewikkelder en heeft een hele andere vorm dan Westerse muziek. Naast muziek heb ik ook veel van hem geleerd over de verschillende culturen en landen in het Midden-Oosten.” Abdin was al eerder buddy in Zutphen en heeft zich vorig jaar opnieuw opgegeven. Abdin: “Mijn eerste buddy was een lieve vrouw, maar ik merkte dat het toch niet helemaal was wat ik zocht door onder andere het leeftijdsverschil. Met Mark kan ik veel leuke dingen doen en we hebben goede gesprekken samen. We zijn ongeveer even oud en we hebben dezelfde hobby’s.” Mark: “Muziek brengt ons samen. Altijd als ik bij Abdin ben, gaat hij saz voor me spelen.”

Abdin woont in het AZC en Mark komt daar geregeld over de vloer. Mark: “Een vriend van Abdin is pianist. Hij neemt dan zijn keyboard mee en dan gaan we samen in het AZC met zijn allen muziek maken en samen eten. Dat zijn echt bijzondere momenten. Ik wist niet veel over het AZC en zijn bewoners voordat ik buddy werd.” Mark is aangespoord door zijn vriendin Misti van Buddy to Buddy om zich op te geven. “Iedereen die ik heb leren kennen is heel aardig. Als ik in het AZC rondloop word ik minstens vijf keer uitgenodigd om te komen eten of thee te komen drinken. Het is een super warme plek, ondanks alle verschrikkelijke dingen die deze mensen hebben meegemaakt.”

Naast dat Abdin bezig is met Nederlands leren, is Mark bezig met het leren van Arabische woordjes. Hij krijgt hierbij gelukkig veel hulp van Abdin en de anderen uit het AZC. Abdin: “We zijn elkaars taal aan het leren. Mark helpt mij ook als ik een fout maak en ik heb door hem geleerd dat dat ook allemaal oké is.” Via Buddy to Buddy hebben Mark en Abdin veel vrienden gemaakt. Mark: “Toen Abdin zijn verblijfsvergunning kreeg, hebben we een surprise feestje georganiseerd bij mij thuis samen met andere buddy’s. Zo’n bijzonder moment moet gevierd worden!”

Door: Willemijn Roodbol