|

Aftrap Buddy to Buddy Zeist met feestelijk matchingdiner

Buddy to buddy Zeist is van start met de allereerste ronde voor maar liefst 26 buddy-koppels! Wij bieden graag een manier aan voor Zeistenaren en nieuwkomers in NL -uit alle hoeken van de wereld- om elkaar te leren kennen en met plezier samen te leven, mét alle verschillen en overeenkomsten die daar bij horen.

De aftrap was op 28 februari met een feestelijk matchingdiner bij het Beauforthuis te Austerlitz, die zo vriendelijk waren om hun hele mooie zaal met gezellig personeel aan ons te gunnen, waarvoor veel dank. Dit was de perfecte setting voor alle nieuwe buddy’s om elkaar voor het eerst te ontmoeten. Eerst even spannend natuurlijk, maar al heel snel was de ruimte vol slingers en roze/gele servetten óók gevuld met geklets en gelach. Zeker bij het tekenen van elkaars portret, wat is dat moeilijk maar geinig! En bij het dansen met de Dabke Night dansers; Iris en Amer krijgen met hun aanstekelijke energie iedereens voetjes in de lucht, alle handen ineen, tot ritmisch gestamp op de houten vloer. Precies het saamhorige en leuke samenzijn dat Buddy to Buddy wil meegeven aan alle inwoners.

Lekker eten hoort daar natuurlijk ook bij, waarbij we ook nog eens zijn vereerd door de aanwezigheid en de lieve woorden van de wethouder van Zeist, Laura Hoogstraten. Zonder de steun van de gemeente, en de donaties van het Apolistisch Genootschap, was het niet mogelijk geweest om deze eerste buddy-ronde starten dus daar zijn wij ontzettend dankbaar voor. Dit matchingdiner laat wederom zien hoe fantastisch het is als diverse etniciteiten, talen, culturen en religies samenkomen vanuit gelijkwaardigheid en nieuwsgierigheid naar elkaar!

Dank ook aan onze super collega’s en vrijwilligers voor hun enthousiasme en tomeloze inzet: Zahra, Seyfettin, Annemieke, Judith, Joop, Sara, Tara en Julia.

De komende maanden gaan de buddy’s zelf veel met elkaar optrekken en ook wij gaan ons uiterste best doen om er voor hen een hele bijzondere periode van te maken! Blijf ons volgen als je benieuwd bent, en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt via zeist@buddytobuddy.nl. Wie weet ontmoet jij dan ook binnenkort je unieke buddy!