|

Buddy to Buddy Matchingsdiner in Theater Walhalla: Een Nieuw Record in Rotterdam

Op een frisse avond in maart kwamen 72 Rotterdammers en nieuwkomers samen in het sfeervolle Theater Walhalla voor een evenement dat meer was dan zomaar een diner. Het was een viering van nieuwe vriendschappen, culturele uitwisseling en de onwrikbare geest van Rotterdam. Het Buddy to Buddy Matchingsdiner, een concept dat mensen letterlijk en figuurlijk dichter bij elkaar brengt, heeft een nieuw hoogtepunt bereikt in onze havenstad.

De Magie van Matchingsdiner

Wat maakt het Buddy to Buddy Matchingsdiner zo speciaal? Nou, het zit ‘m in de magie van het vooraf matchen op basis van gedeelde interesses en hobby’s. Het is geen standaard netwerkevent, maar een zorgvuldig georkestreerde avond waarbij elke ontmoeting de potentie heeft uit te groeien tot een duurzame vriendschap. In de veilige en gastvrije omgeving van Theater Walhalla kregen de gematchte deelnemers de kans om elkaar echt te leren kennen, voorbij de vooroordelen en stereotypen.

Een Podium voor Inclusiviteit

Theater Walhalla, bekend om zijn culturele programmering en gemeenschapsgevoel, bewees wederom de perfecte gastheer te zijn. Met uitstekende catering verzorgd door het theater en een gulle brooddonatie van Jordy’s Bakery, was elke maaltijd een feestje op zich. Maar het ging natuurlijk om meer dan alleen lekker eten. Het ging om het samenbrengen van culturen, het delen van verhalen en het vieren van onze gezamenlijke menselijkheid.

De Kracht van Samenwerking

Een evenement van deze omvang kan niet slagen zonder de hulp van vele handen en harten. De inzet van Theater Walhalla, de heerlijke bijdragen van chef Noreen en Jordy’s Bakery, de energie van de Dabke workshopgevers Dreaming of Syria en de onmisbare ondersteuning van alle partners en vrijwilligers maakten deze avond onvergetelijk. Een speciale shoutout gaat uit naar de toppers van het organisatieteam, die keer op keer bewijzen dat hard werken, toewijding en een beetje lol de sleutels zijn tot succes.

Een Gemeenschap Die Samen Groeit

Dit matchingsdiner is meer dan een eerste ‘evenement’ van de ronde; het is een symbool van de inclusieve gemeenschap die we samen in Rotterdam bouwen. Elk nieuw vriendschapsduo dat tijdens deze avonden elkaar ontmoet, draagt bij aan een stad waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt. Het is een herinnering dat, ondanks onze verschillen, we allemaal dezelfde basisbehoeften en verlangens delen.

Vooruitkijken

Terwijl we terugkijken op een geslaagde avond, kunnen we niet anders dan enthousiast uitkijken naar de toekomst. Het Buddy to Buddy Matchingsdiner heeft bewezen een krachtig middel te zijn in het bevorderen van sociale cohesie en inclusiviteit in Rotterdam.


Als je geïnspireerd bent door dit verhaal en meer wilt weten over hoe je kunt bijdragen of deelnemen aan toekomstige evenementen, schrijf je dan in als Buddy, kom naar onze informatieavonden en volg @BuddytoBuddyRotterdam. Laten we samen blijven bouwen aan een Rotterdam dat staat voor openheid, verbinding en wederzijds respect.

Heb je nog vragen of wil je meer weten over specifieke onderdelen van deze prachtige avond? Laat het ons weten! Jouw feedback en vragen zijn altijd welkom als we samenwerken aan een nog inclusievere gemeenschap.