|

“We hebben samen een Museumjaarkaart genomen”

Het buddykoppel Tarik en Jacco zijn een koppel uit ronde 8. De twee mannen hadden meteen al een goede klik en zijn hechte vrienden geworden. Samen hebben ze een Museumjaarkaart genomen om alle musea die Nederland rijk is te bezoeken.

Tarik en Jacco hebben zich aangemeld bij Buddy to Buddy om nieuwe mensen te leren kennen en leuke dingen te doen. Tarik: “Daarnaast leek me dit de perfecte plek om Nederlands te oefenen en de Nederlandse cultuur te leren begrijpen. Het is leuker om dingen samen te doen dan alleen!” Ook voor Jacco was het leren van andere culturen de motivatie om zich aan te melden. Jacco: “Ook hou ik erg van kunst, dus hoe leuk is het om dat te kunnen delen met een buddy.”

De vriendschap tussen de twee is goed en ze leren elkaar in korte tijd steeds beter kennen. Ook maken ze goed gebruik van hun Museumjaarkaart. Jacco: “We hebben al diverse musea bezocht, zoals het Mondriaanhuis, de Kunsthal KAdE en Paleis Het Loo.” Tarik sluit hierbij aan: “Maar het beste museum vond ik tot nu toe wel echt het Rijksmuseum.”

Buddy to Buddy is de perfecte plek voor iedereen die nieuwe culturen wil leren kennen. Tarik: “Ook leer ik door Jacco wat “normaal” is in de Nederlandse cultuur, zoals de eetgewoontes. Ik kan het iedereen aanbevelen!” Hier sluit Jacco zich bij aan. “Als je je open stelt voor nieuwe ervaringen en elkaar respecteert, levert dat veel waardevolle momenten op. Vooraf hadden we het niet verwacht, maar we hebben een hechte vriendschap gekregen!”

Door: Willemijn Roodbol