|

Enthousiaste Leusdense Buddy; haar ervaring

Via Buddy to Buddy Amersfoort leerde ik Tansu & Erdi kennen. Zij woonden toen nog in het AZC in Amersfoort samen met hun 4-jarige zoontje Yussuf & de kleine Talha was op komst.

Vanaf het eerste moment bij restaurant Dara hadden we een klik. Erdi sprak goed Engels en met Tansu communiceerde ik via een vertaal-app. Zij hadden het op dat moment erg zwaar, de plek waar ze woonden was erg klein en heel vies. Doordat er veel uitgeprocedeerde asielzoekers verbleven hing er geen fijne sfeer. Ze konden mijn vriendschap & de vrolijkheid die ik meebracht goed gebruiken. We gingen al gauw samen koken, muziek luisteren, spelletjes spelen en koffie drinken in de stad.

Ontzettende lieve mensen, heel bescheiden en netjes. Ik nam vaak mijn kinderen mee naar onze afspraken en zij kwamen ook graag bij ons thuis, even een andere omgeving was fijn voor hen.

Na een aantal maanden kregen zij een huis toegewezen in Houten. Zij kende daar al een aantal gezinnen en ze werden er heel goed opvangen. Daar is ook Talha geboren. Sinds ze in Houten wonen zijn ze veel meer ontspannen, zo fijn om te zien. We zien en spreken elkaar nu minder door de afstand maar er is nog steeds een band tussen onze twee gezinnen.

Ik kan iedereen, die wat tijd, vriendschap en liefde overheeft het van harte aanraden om mee te doen aan dit project. Je kan echt van betekenis zijn voor een ander en daarnaast is het ontzettend leuk om via het project van Buddy to Buddy nieuwe mensen te leren kennen en samen leuke dingen te ondernemen. De sfeer is ontzettend goed & gezellig en je verdiepen in een nieuwkomer is voor mij een enorme verrijking geweest.