Verjaardagsfeestje

Hier zie je een foto van het verjaardagsfeestje van Najmaddin AL-Dhaifi (wit poloshirt). Hassan neemt de selfie, naast hem staan vrienden Mila Bammens en Irene van Diermen, en Shamsan Al-Shameri sluit de rij.

Dit is een  verse vriendengroep. Mila en Najmaddin werden eerder dit jaar elkaars buddy via onze stichting Buddy to Buddy Arnhem. Nu fietsen ze door Meijnerswijk, eten yoghurtrozijnen op de markt en gaan naar Rozet waar Najmaddin aan Mila voorleest uit allerlei boeken, om meer thuis te worden in de Nederlandse taal. Daarna praten ze verder over de inhoud, en dat gaat soms in het Engels. Want Mila en Najmaddin vergaren ook simpelweg graag veel kennis.

Mila organiseerde een verrassingsfeestje voor de jarige Najmaddin. Ver van huis, familie en vrienden van vroeger, is hier een warm bad. Dit is vriendschap, buddyschap, noaberschap, liefde, omzien naar elkaar, hoe je het ook noemen wil. Ongedwongen, vanuit het hart, samen. En dat helpt om te wortelen, je nieuwe plek te omarmen.

Ook buddy worden in Arnhem? Maandagavond 20 november om 20.00 uur vertellen (oud-)buddies je alles. Loop binnen! De Stadskeuken, Beekstraat 40 Arnhem.