Welkom op onze nieuwe website!

Bijna 8 jaar na oprichting van Buddy to Buddy zijn we gegroeid naar 14 locaties (en 4 in oprichting) in Nederland. En we zijn nog lang niet klaar. Sterker nog, voor ons begint het pas net. Er is nog zoveel te doen, en juist nu is Buddy to Buddy meer nodig dan ooit. Om ons initiatief klaar te maken voor verdere groei blijven we vernieuwen. Onderdeel daarvan is een nieuwe huisstijl en nieuwe website.

Het logo is opvallend, duidelijk en herkenbaar. Buddy to Buddy gaat voor een wereld waarin we maximaal van elkaar mogen verschillen en tegelijkertijd maximaal verbonden zijn. De gele streep staat symbool voor die verbondenheid, voor het vlak waarin twee buddy’s met verschillende achtergronden elkaar gaan leren kennen. De kleur geel is niet alleen een goede kleur om aandacht mee te trekken, maar wordt ook sterk geassocieerd met optimisme, zonneschijn en warmte. Deze positieve kenmerken zijn bijna over de hele wereld, en in veel verschillende culturen hetzelfde. In de kleur psychologie wordt roze vaak geassocieerd met speelsheid, plezier en luchtigheid. De heldere kleur magenta wordt tegenwoordig omarmd in technologie vanwege het gevoel van energie, jeugd en opwinding dat het met zich meebrengt.

Onze ‘oude’ website was een multisite. Dat betekent dat we steeds meer sites moesten onderhouden. Met het oog op verdere groei hebben we daarom gekozen om weer naar 1 site te gaan, met natuurlijk wel alle informatie die je nodig hebt over alle lokale organisaties. Een dikke shoutout naar webbouwer HPU, designer Timo Wentink en vormgevers van Copilots. We zijn heel erg blij met onze samenwerking.