Buddy to Buddy Arnhem

Maaike en Shokoofeh ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de matchingsbijeenkomst in september. Ze hadden geen hele hoge verwachtingen, maar tot hun verbazing werden het hele goede vriendinnen.

Na het matchingsfeest leren ze elkaar al wandelend en fietsend beter kennen. Ze ontdekten veel overeenkomsten te hebben. Ze zijn beiden sportief en vinden het fantastisch om elkaar te supporten. “Shokoofeh staat regelmatig aan de lijn van het voetbalveld om mij aan te moedigen bij een wedstrijd. Dat vind ik echt heel leuk en volgens mij brengt het zelfs geluk; we wonnen meteen met 8-0 bij de eerste competitiewedstrijd ”, aldus Maaike. Shokoofeh: “We hebben daarna ook een keer samen gevoetbald bij het Connection Café, maar ik vind het toch leuker om gewoon te kijken ;-).” Op haar beurt nam Shokoofeh Maaike een keer mee naar Crossminton. Een sport die voor Maaike helemaal nieuw was.

Een andere bijzonder moment was het bezoek aan de expositie van Shokoofeh in Cultureel Centrum Rozet. Shokoofeh is erg creatief en drukt haar ervaringen uit in beeld, gecombineerd met tekst. Dat deed ze al graag in Iran, waar ze aan de hogeschool en universiteit Graphic Design studeerde. Maaike was bij de opening van de expositie en bewondert Shokoofeh en haar werk enorm. Maaike: “Ondanks de langdurige onzekerheid weet Shokoofeh hier – met haar gedrevenheid en doorzettingsvermogen – toch iets heel moois neer te zetten. Ze doet haar uiterste best om Nederlands te leren, en doet daarnaast ook nog vrijwilligerswerk bij de voedselbank”.

Aan inspirerende activiteiten hebben deze buddy’s geen gebrek. Ze zien elkaar soms wel drie keer per week en zijn echt vriendinnen geworden. Shokoofeh is heel blij dat zij er een vriendin bij heeft waarmee ze op een speelse manier meer kan leren over de Nederlandse cultuur. “Maaike heeft een sterke en onafhankelijke persoonlijkheid.  Dat vind ik echt mooi”, aldus Shookoofeh. Maaike: “Dankzij Shokoofeh heb ik wat meer inzicht gekregen in Iran en de Iranese cultuur. Daarnaast kan ik me nu ook beter inleven hoe het is om vluchteling te zijn. Deze vriendschap heeft mij doen beseffen dat ik extra dankbaar mag zijn dat ik hier geboren ben en het goed heb. Lekker cliché he? Haha”.

Maaike en Shokoofeh zijn beiden heel blij met deze nieuwe vriendschap en blijven elkaar na deze vier maanden zeker nog zien. Wil jij meer lezen over de kunstprojecten van Shokoofeh? De Gelderlander schreef er een artikel over.

Wil jij ook buddy worden? Meld je dan aan voor de volgende matchingsronde via ons aanmeldformulier.

Heb je geen tijd om buddy te worden, maar draag je Buddy to Buddy wel een warm hart toe? Al vanaf 3 euro per maand steun je onze missie door Vriend van Buddy to Buddy te worden. Met jouw donatie kunnen we de wereld van vluchtelingen en Nederlanders verbinden. Word je donateur in de maand december? Dan krijg je ons Mingle Magazine thuis gestuurd. Voor jezelf, of als origineel cadeau onder de kerstboom.