Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

 

Buddy to Buddy wint Appeltje van Oranje!

door | 6 mei 2018 | Nieuws

Dinsdag bracht het Oranje Fonds een verrassingsbezoek met het nieuws dat Stichting Buddy to Buddy de felbegeerde prijs, het ‘Appeltje van Oranje’ 2018 heeft gewonnen. Buddy to Buddy koppelde in Zutphen en Breda al 950 oude en nieuwe Nederlanders aan elkaar en binnenkort start ook in Utrecht het eerste buddy-project.

We zijn natuurlijk heel blij met deze enorme waardering al onze buddy’s, alle mensen die zich via Buddy to Buddy openstellen om de (nog) onbekende ander te ontmoeten en te verwelkom in hun stad.

Het blijkt heel moeilijk voor vluchtelingen om contact te maken met Nederlanders. 95% van hen geeft aan graag meer Nederlanders te willen ontmoeten maar dat het niet vanzelfsprekend lukt om contact te maken. Tegelijkertijd zijn er heel veel Nederlanders die nieuwsgierig zijn en aangeven van betekenis te willen zijn voor de nieuwkomers in hun stad. Buddy to Buddy brengt deze mensen bij elkaar middels een traject van 4 maanden waarin de koppels elkaar leren kennen. De eerste keer dat koppels elkaar ontmoeten is tijdens een feestelijk matchingsdiner waarbij oorspronkelijke gerechten door nieuwkomers worden bereid en binnen de kortste keren ontstaat een smeltkroes van nieuwsgierige mensen die elkaar voor het eerst ontmoeten. Buddy to Buddy ondersteunt het buddyschap middels gezamenlijk eten, intervisies en allerlei leuke activiteiten. Op vele manieren slaat zij bruggen tussen mensen die elkaar anders nooit zouden ontmoeten. Eén persoon kan vaak de link naar de samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan.

Meeste Publieksstemmen
Nadat in januari bekend werd dat Buddy to Buddy kanshebber was voor een Appeltje van Oranje 2018, startte een tiendaagse stemrace. Deze spannende ronde resulteerde in maar liefst 5.059 stemmen, waardoor Buddy to Buddy de meeste publieksstemmen binnenhaalde. Uiteindelijk bleven er 12 genomineerden over die dinsdag na een lange tijd vol spanning op de hoogte werden gebracht van het definitieve juryberaad.

Vol blijdschap & dankbaarheid nam Buddy to Buddy de mooie prijs in ontvangst. We willen jullie graag bedanken voor alle stemmen en alle steun die we hebben ontvangen.