Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Zutphen

DOE MEE!

Hoe word ik Buddy?

Een aantal keren per jaar starten we een nieuw project waarbij vluchtelingen en Zutphenaren aan elkaar worden gekoppeld. Het Buddy-traject duurt 4 maanden. We maken kleine groepen van Buddy’s die elkaar kunnen versterken. Elke groep heeft een vaste contactpersoon die ondersteunt waar nodig. Je staat er dus niet alleen voor.

De voorbereiding van de Nederlandse buddy’s bestaat uit een voorlichtings- en een themabijeenkomst. Vervolgens ontmoeten jij en je Buddy elkaar voor het tijdens een feestelijke matchingsdiner. Daarna gaan jullie samen op pad. We vragen je om in ieder geval 1 keer per week af te spreken met je Buddy. Eén keer in de drie weken komt jouw Buddy-groep samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Deze avonden worden begeleid door ervaringsdeskundigen van Buddy to Buddy Zutphen. Hiernaast organiseren we inspirerende activiteiten waar je op een laagdrempelige manier vluchtelingen & alle andere Buddy’s ontmoet en bijeenkomsten die je informeren en wegwijs maken. Na 4 maanden sluiten we het project samen af en mag jij zelf met je Buddy afspreken of en hoe jullie contact er in de toekomst uit gaat zien.

Huiskamer

Elke woensdagavond en donderdagmiddag is onze huiskamer open. Loop gerust binnen voor een kopje thee, een spelletje of meer informatie. Adres: Kerkhof 1a in Zutphen.

 

Nieuwsbrief

Sportief buddytraject van start in februari

In februari gaat er weer een matchingsronde van start. Geheel coronaproof én met een bijzonder...

Buddy to Buddy te gast bij de 5 uur show

Vandaag mochten we aanschuiven bij de 5 uur show op SBS6.

Spelletjesavond gaat niet door

Helaas hebben we moeten besluiten dat de spelletjesavond op woensdagavond de komende paar weken niet door gaat. Iedere donderdagmiddag blijven wij geopend van 13.00 uur tot 17.00 voor inschrijvingen.

Buddy to Buddy wint VOORbeeld verkiezing!

Op donderdagavond 8 oktober jl. heeft Buddy to Buddy de VOORbeeld-verkiezing 2020 gewonnen. De hoofdprijs, van maar liefst € 81.200,-, is een donatie van het bedrijf VOOR, dat jaarlijks 10% van de omzet doneert aan projecten waar de wereld mooier van wordt.

Huiskamer Buddy to Buddy

In september hopen wij weer als vanouds open te gaan! Dat wil zeggen dat onze huiskamer weer...

Buddykoppels in the picture

Je hebt van die momenten waarop alles op zijn plek valt. Dat hadden wij bij de opbouw van de...

Evenementen

Huiskamer