Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Zutphen

Wie we zijn

Ilonka de Haan

Ilonka de Haan

Voorzitter RvT / Lid Stuurgroep

“Ik geloof in de kracht van de ontmoeting. Als we de moeite nemen naar elkaars verhaal te luisteren kunnen we zo vaak moeiteloos iets voor elkaar betekenen. Ik voel me ook enorm verrijkt door de kleurrijke mensen die ik ontmoet vanuit heel veel verschillende landen.”

Frank Ruijs

Frank Ruijs

Vrijwilliger/ oud lid Stuurgroep

Rojin Hasan

Rojin Hasan

(Oud) Stuurgroeplid

“Toen ik bij Buddy to Buddy kwam veranderde alles voor mij van moeten naar willen”. 

Marc van Zanten

Marc van Zanten

Lid Stuurgroep

“Mijn oudste zoon is maar anderhalf jaar jonger dan mijn buddy. Als mijn zoon in zo’n situatie zou komen, zou ik ook willen dat er iemand was die zich over hem ontfermde. Het gaat er gewoon om te zijn van mens tot mens, op die manier lever je een belangrijke bijdrage aan wederzijdse integratie.“

Armijn van Roon

Armijn van Roon

Initiatiefnemer

“Verbindingen en vriendschappen zorgen voor begrip en wederzijdse integratie. Contact maken en elkaar leren kennen is het medicijn voor polarisatie en vreemdelingenhaat; voor het individu, voor de beeldvorming en uiteindelijk voor de samenleving als geheel.”

Merel Hubatka

Merel Hubatka

Projectleider

“Sinds ik voor Buddy to Buddy werk voelt het alsof ik iedere dag op reis ben in mijn eigen stad. De vele ontmoetingen verrijken mijn leven. De verhalen laten me niet onberoerd, maar het stimuleert enorm dat we met deze stichting iets concreets kunnen doen. Een vriendschap, een lijntje de maatschappij in, een uitgestoken hand, met dit concept lukt het ondanks vaak moeilijke omstandigheden altijd om een positieve sfeer te creeeren.”

Marius Palsma

Marius Palsma

Lid Raad van Toezicht

“Ik ben heel dankbaar dat ik me via Buddy to Buddy kan inzetten voor mede-wereld bewoners zodat zij een nieuw fundament kunnen bouwen in Zutphen en in Nederland en uiteindelijk een schitterend leven kunnen leiden”. 

Willemijn Voorham

Willemijn Voorham

Initiatiefnemer

“Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking, dat heb ik zelf mogen ervaren maar dat zien we nu elke dag bij onze buddy’s terug.”

Mari Plooij

Mari Plooij

Lid Stuurgroep

“Ik realiseer me regelmatig hoe heftig het moet zijn om te moeten vluchten. En hoe wezenlijk het dan is dat je een nieuwe bedding krijgt en dat je mensen ontmoet die je welwillend en met een glimlach tegemoet treden en je niet veroordelen om wie je bent en waar je vandaan komt.”

Fadi el Tofeili

Fadi el Tofeili

Lid Stuurgroep

Ian Muller

Ian Muller

Lid Raad van Toezicht en Stuurgroep

Annette Gremmer

Annette Gremmer

Vrijwilliger

Lianne Rouwenhorst

Lianne Rouwenhorst

Communicatie & Social media

Wilma Sybrandy

Wilma Sybrandy

Stuurgroeplid