Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Zutphen

Eijerkamp en Buddy to Buddy slaan handen ineen om vluchtelingen een gastvrij nieuw thuis te geven in Zutphen

Een gastvrij welkom, waardoor nieuwkomers niet in eenzaamheid raken in dit voor hun vreemde land, maakt een enorm verschil. Buddy to Buddy zet zich in voor alle vluchtelingen die noodgedwongen hun thuisland moesten ontvluchten, en nu in Zutphen zijn. Dit doen we door hen te koppelen aan stadsgenoten. Komende maanden in samenwerking met Eijerkamp, die het project ondersteunt.

Lisanne Eijerkamp: “Wij weten hoe belangrijk een fijn en warm thuisgevoel is. Daarom vinden we het ontzettend mooi dat we samen met Buddy to Buddy iets kunnen doen voor vluchtelingen voor wie ‘thuis’ opnieuw vorm moet krijgen”

Willemijn Voorham, initiatiefnemer van Buddy to Buddy: “Hoe onze samenwerking precies vorm krijgt verklappen we nog niet. Ik zou zeggen, meld je aan voor de komende ronde en laat je verrassen”.

Nu de dagen weer langer worden, de temperatuur stijgt en bijna alle maatregelen zijn komen te vervallen valt er weer van alles te ontdekken en te beleven. Neem je buddy mee op ontdekkingsreis, deel samen ervaringen. Zo vergroot je jouw wereld én die van een ander.

Willemijn: “Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Wij koppelen je, samen met anderen, op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses, aan iemand die gevlucht is. Vier maanden ontmoeten jullie elkaar eens per week, waarbij wij zorgen voor diverse groepsactiviteiten en begeleiding met betrekking tot het contact. Dat maakt dat je er niet alleen voor staat.”

Op maandag 11 april om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst waarin Buddy to Buddy alles vertelt over het buddytraject. Start om 20:00 uur bij Buddy to Buddy Zutphen, Kerkhof 1a (naast het Oude Stadhuis). Ben jij erbij? Aanmelden kan via zutphen@buddytobuddy.nl en wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.