Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Het matchingstraject

Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen en hun stadsgenoten aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid. Het matchingstraject bij Buddy to Buddy bestaat uit matchingsrondes van vier maanden waarbij buddy’s worden gekoppeld op basis van gedeelde interesses. Hiermee gaan we eenzaamheid onder nieuwkomers tegen en werken we aan een stad waarin iedereen erbij hoort.

Je kan van betekenis zijn door jezelf te zijn, door je eigen wereld open te stellen en elkaar te leren kennen. Zo vergroot je niet alleen zijn of haar wereld maar ook die van jezelf.

Hoe werkt het?

Voor elke matchingsronde organiseren we inspiratie- en informatiebijeenkomsten. Hier kun je al je vragen stellen en vertellen we alles over het matchingstraject. Bekijk de agenda van jouw stad voor de eerstvolgende bijeenkomst.  

Een aantal keren per jaar starten we een nieuwe matchingsronde. Je schrijft je in en wanneer we een match voor je hebben gevonden start je samen met je buddy en de andere buddykoppels tijdens een feestelijk matchingsdiner. Vervolgens ga je vier maanden wekelijks leuke dingen doen met je buddy. 

Naast de ontmoetingen met je buddy organiseren wij ook activiteiten om samen met je buddy naartoe te gaan. Zo spreek je laagdrempelig af en ontmoet je andere buddy’s. Hiermee richten we ons niet alleen op het één-op-één contact maar heb je ook de mogelijkheid om een breder netwerk op te bouwen.

Om ervoor te zorgen dat jij en je buddy alles uit het traject halen, organiseren we de Buddytalk. Tijdens de vier maanden kom je drie keer met andere buddy’s en een Buddytalk-coach bij elkaar om te bespreken hoe het gaat. Zo sta je er niet alleen voor en begeleiden we elk buddykoppel gedurende de vier maanden.

Ik wil buddy worden

Heb jij zin om wekelijks met een nieuwe stadsgenoot af te spreken, je horizon te verbreden en nieuwe vrienden te maken? Ga dan naar de pagina van jouw stad en meld je aan!