Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Het matchingstraject

Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen en hun stadsgenoten aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Dit doen we op verschillende locaties door heel Nederland.

Het matchingstraject bij Buddy to Buddy bestaat uit een matchingsronde van vier maanden waarbij buddy’s worden gekoppeld op basis van gelijke interesses. Hiermee willen we sociaal isolement onder nieuwkomers tegengaan en de betrokkenheid bij Nederlandse stadsgenoten vergroten. Hieronder leggen we het traject in vier stappen uit.

Hoe werkt het?

Voor elke matchingsronde organiseren we inspiratie- en informatiebijeenkomsten. Hier kun je al je vragen stellen en vertellen we alles over het matchingstraject. Bekijk de agenda in jouw stad voor de eerstvolgende informatieavond. 

Vijf keer per jaar starten we een nieuwe matchingsronde. Je schrijft je in en wanneer we een match voor je hebben gevonden start je samen met je buddy en de andere buddykoppels tijdens een feestelijk matchingsdiner. Vervolgens ga je vier maanden wekelijks leuke dingen doen met je buddy. 

Naast de ontmoetingen met je buddy organiseren wij ook activiteiten om samen met je buddy naartoe te gaan. Zo spreek je laagdrempelig af en ontmoet je andere buddy’s. Hiermee richten we ons niet alleen op het één-op-één contact maar heb je de mogelijkheid om een breder netwerk op te bouwen.

Om ervoor te zorgen dat jij en je buddy alles uit het traject halen, organiseren we de Buddytalk. Tijdens de vier maanden kom je drie keer met andere buddy’s en een Buddytalk-coach bij elkaar om te bespreken hoe het gaat. Zo sta je er niet alleen voor en begeleiden we buddy’s gedurende de vier maanden. 

Ik wil buddy worden

Heb jij zin om wekelijks met een nieuwe stadsgenoot af te spreken, je horizon te verbreden en nieuwe vrienden te maken? Ga naar de homepagina van jouw stad en meld je aan via het inschrijfformulier.