Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug

Ons Team

Tessa Laan & Julia Snijder

Tessa Laan & Julia Snijder

Team Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug

Wij zijn Julia en Tessa en hebben in 2021 Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug opgericht.  Inmiddels zijn we aardig wat rondes verder en wij zijn onwijs trots op het resultaat. We hebben veel mooie matches gemaakt en ons team is enorm gegroeid. Binnenkort stellen wij hier iedereen aan jullie voor!
Voor nu… Wil je graag bij deze mooie Buddy to Buddy familie horen? Bekijk hieronder de vacatures die we hebben openstaan!

Kom je ons team versterken?
Bekijk onze huidige vacatures hieronder

Buddy to Buddy zoekt stagiaire

Voor het Buddy to Buddy project in de Utrechtse Heuvelrug zoeken wij een gedreven en enthousiaste stagiaire om ons team te versterken.

Wij bieden een leerzame en uitdagende stageplek waarbij je niet alleen ondersteuning biedt aan het project, maar ook echt onderdeel wordt van het Buddy to Buddy team.
De doelstelling van stichting Buddy to Buddy is tweeledig; het sociale isolement van asielzoekers doorbreken en de betrokkenheid van Nederlanders bij (de opvang van) nieuwkomers vergroten.

Als stagiaire bij Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug ga je o.a. aan de slag bij een Maatschappelijke Diensttijd project gericht op sociaal-maatschappelijke inclusie en integratie van jonge nieuwkomers in de Nederlandse samenleving.
Je werkt samen met een multidisciplinair team van professionals en betrokken vrijwilligers om zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de wederzijdse sociale integratie.

 Taken en verantwoordelijkheden:

–        Ondersteunen van nieuwkomers bij hun integratieproces door te fungeren als buddy
–        Samen met het team activiteiten organiseren en uitvoeren die gericht zijn op het bevorderen van de wederzijdse sociale integratie
–        Algehele ondersteuning van de projectcoördinator en MDT-coach
–        Zorgen voor de administratieve afhandeling van de inschrijvingen en praktische zaken voor de activiteiten

 Jouw kwalificaties:

–        Affiniteit met het onderwerp en de doelgroep van het Buddy to Buddy project
–        Flexibele en proactieve- mentaliteit
–        Goede Nederlandse en Engelse taalkennis (in woord en geschrift)
–        In staat om zelfstandig te werken
–        Je bent geïnteresseerd in en wil bijdragen aan de ontwikkeling van het Buddy to Buddy project

Hoe je kunt solliciteren:

Stuur je motivatiebrief en CV naar Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug per e-mail naarbuddyheuvelrugyoung@gmail.com. Voor verdere informatie over de vacature of over Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug, kun je contact opnemen met ons op het telefoonnummer of e-mailadres van onze website.

We kijken ernaar uit om je sollicitatie te ontvangen!

Kom bij het activiteiten team!

Ben jij een creatieveling en hou je van gezelligheid? Dan is het activiteitenteam misschien wel dé plek voor jou. Het activiteitenteam van Buddy to Buddy bestaat voor de helft uit Nederlanders en de andere helft uit Nieuwkomers. Samen organiseren ze elke maand het buddycafé in onze huiskamer. Deze avonden zijn belangrijke ontmoetingsmomenten voor de buddycommunity die elkaar in vier maanden tijd leren kennen. We spelen spelletjes, kletsen met de buddy’s, drinken koffie of thee en zorgen voor wat lekkers. 
Daarnaast organiseert het activiteitenteam vier keer per jaar een grote buddy activiteit. Denk bijvoorbeeld aan een schilderworkshop, een rondleiding op het Zwerfsteneneiland of een Afrikaanse dansles. 
Wat is dan je allerbelangrijkste taak? Jij zorgt ervoor dat buddy’s zich welkom voelen en zich uitgenodigd voelen onderdeel te zijn van de buddycommunity.

Tijdsinvestering

Het activiteitenteam komt elke tweede woensdag van de maand bij elkaar om samen te eten en het eerstvolgende buddycafé voor te bereiden. Het buddycafé is elke laatste woensdag van de maand in de Lindenhorst (Hoofdstraat 260, Driebergen). Vier keer per jaar is er ook een grote buddy activiteit waar je aan deelneemt.

Wat krijg ik er voor terug?

 • Een heleboel dankbaarheid uit de gemeenschap
 • Van betekenis zijn door jezelf te zijn
 • Ruimte en vrijheid voor jouw eigen ideeën en initiatieven
 • Een gezellig team met vrijwilligers waar plezier het allerbelangrijkst is
 • Een budget om de activiteiten uit te voeren, te vergaderen & wat leuks te doen met het team

Lijkt het je leuk onderdeel te worden van het activiteitenteam? Meld je dan aan voor de vrijwilligersavond op 27 september door een mail te sturen naar utrechtseheuvelrug@buddytobuddy.nl Daar vertellen we je alles over vrijwilliger worden bij Buddy to Buddy en ontmoet je ook het vrijwilligersteam. Je kunt dan ook goed de sfeer proeven. Deze avond vindt plaats in onze huiskamer (Hoofdstraat 260, Driebergen)

Programma van de avond:
18:30 inloop met koffie/ thee
19:00 start van presentatie door vrijwilligersteams
20:00 afronden & start buddycafé (spelletjes, kletsen en gezelligheid)
21:30 einde avond

Buddytalk coaches gezocht!

Onze buddycoaches vervullen een belangrijke taak binnen de organisatie. Als buddycoach ondersteun je de projectcoördinator en ben je tijdens een matchingsronde een vraagbaak voor buddy’s die ergens tegenaan lopen in het contact met hun buddy. Je luistert naar de situatie die de buddy schetst en denkt mee in een oplossing. Hiermee help je drempels in het contact te verlagen en draag je bij aan een succesvolle match.

Naast de persoonlijke coaching organiseer je ook eens in de zoveel tijd een buddytalkavond. Tijdens deze avonden komen de buddy’s samen om met behulp van een beproefde methode, meer te leren over henzelf en hun buddyschap. Het karakter van deze avonden is licht, gezellig en soms ook serieus. 

Tijdsinvestering

Een tot twee keer per jaar ben jij buddycoach van een buddyronde. Dit betekent dat je vier tot acht maanden per jaar bereikbaar bent voor zo’n 25 buddy’s als ze met vragen rondlopen over hun buddyschap. Tijdens deze ronde organiseer je ook drie keer een buddytalkavond. Af en toe komen alle buddycoaches samen om met elkaar ervaringen uit te wisselen.

Wat krijg ik er voor terug?

 • Een heleboel dankbaarheid vanuit de buddy’s
 • Mogelijkheid om je te ontwikkelen in coaching
 • Ruimte en vrijheid voor jouw eigen ideeën en initiatieven
 • Je bent onderdeel van een team van buddycoaches
 • Je leert werken met de Jump-methode
 • Jaarlijks een budget om samen met het buddycoachteam wat leuks te doen. 

Lijkt het je leuk om buddytalkcoach te worden? Meld je dan aan voor de vrijwilligersavond op 27 september door een mail te sturen naar utrechtseheuvelrug@buddytobuddy. Deze avond vindt plaats in onze huiskamer (Hoofdstraat 260, Driebergen)

Programma van de avond:
18:30 inloop met koffie/ thee
19:00 start van presentatie door vrijwilligersteams
20:00 afronden & start buddycafé (spelletjes, kletsen en gezelligheid)
21:30 einde avond