Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug

Het is officieel! De Utrechtse Heuvelrug is een stichting rijker: Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug. Aan de pilotfase hebben 75 Nederlanders en 75 nieuwkomers meegedaan – en dat was een groot succes. 

Als lokaal gedragen organisatie beginnen we langzaam onze wortels te verspreiden binnen de gemeente. Hoe kun je dat beter vieren dan met het planten van een echte buddy-boom?

Met dank aan Peter van Doorn (Landgoedt Beheer) en Wim Oolbekkink (Stichting SBI) is een zaailing van een tamme kastanje uit de bomenhub gekozen en herplant op een open grasveld op Landgoed Zonheuvel. 

De kastanje staat onder andere voor geborgenheid, vertrouwen en warmte. Karakteristiek voor de kleur kastanje is het verlangen naar het alledaagse. Dat is precies waar Buddy to Buddy voor staat. Neem elkaar mee in je alledaagse dingen en leer elkaar zo beter kennen. 

Als het aan ons ligt, blijft het niet bij één boom. Er zijn al plannen om samen met buddy’s nog meer bomen te planten, zo ontstaat er langzamerhand een heus BuddyBos. 

Wethouder Gerrit Boonzaaijer had de eer om samen met buddykoppel Roza & Margriet de stichting officieel te openen door een bordje op de paal bij de boom te schroeven. Op dit bordje stond de bijpassende tekst: ‘Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug helpt wortelen in nieuwe grond.’