Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug

HEUVELRUG Het project Buddy to Buddy blijft bestaan dankzij meerjarige subsidiëring van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het initiatief wil het sociale isolement van vluchtelingen doorbreken en de betrokkenheid van Nederlanders vergroten bij de opvang en integratie. Met het subsidiegeld kunnen de komende jaren vier matchingsrondes per jaar worden georganiseerd. 

De gemeente wil met de subsidiëring van Buddy to Buddy wil bereiken dat nieuwkomers een sociaal netwerk kunnen opbouwen. Sociale contacten dragen namelijk bij aan een succesvolle integratie. Naast de professionele hulp is er onder nieuwkomers behoefte aan gelijkwaardig contact met inwoners. 

Volgens projectleider Julia voorziet Buddy to Buddy in deze behoefte: ,,Door elkaar te ontmoeten en op te zoeken, ontdekken we het verhaal van de ander en worden werelden en blikvelden vergroot. En dat gaat beide kanten op.”

Buddy to Buddy matcht inwoners en nieuwkomers aan elkaar als ze dezelfde interesses hebben. In de afgelopen periode zijn er twee matchingsrondes georganiseerd. Per ronde hebben 25-30 koppels deelgenomen. Buddy’s hebben hier samen gewandeld, gegeten, gemountainbiket en tal van andere dingen.