Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Utrecht

DOE MEE!

Hoe word ik Buddy?

Vijf keer per jaar starten we een nieuw project waarbij vluchtelingen en inwoners van Utrecht aan elkaar worden gekoppeld. Dit Buddy-traject duurt vier maanden. Wij matchen je aan een buddy die bij je past. In de vier maanden leer jij je buddy beter kennen en vormen jullie samen de basis van jullie vriendschap.

Om mee te doen schrijf je je in via de button onder aan de pagina. Na je inschrijving krijg je een uitnodiging voor een informatiebijeenkomst. Tijdens deze avond vertellen we je alles over onze organisatie en het buddy zijn. Ook leren we je deze avond beter kennen, waardoor we je goed kunnen matchen. Na de informatiebijeenkomst gaan wij aan de slag om een match voor je te zoeken.

Je matcht ontmoet je tijdens het matchingsdiner. Dit is een mooie avond vol eten en muziek waar alle buddykoppels elkaar voor de eerste keer ontmoeten. Na het matchingsdiner gaan jullie samen wekelijks op pad. Wat jullie doen en wanneer vullen jullie zelf in. Het belangrijkste is dat jullie elkaar beter leren kennen en een leuke tijd hebben.

Samen met je buddy begeleiden wij je in deze vier maanden. Tijdens het Buddy-traject kom je drie keer met andere buddy’s bij elkaar tijdens de buddytalk. Samen bespreek je hoe het gaat, wat de drempels zijn en hoe je deze wegneemt. Daarnaast is er altijd een contactpersoon die klaarstaat voor vragen tijdens het traject. Tenslotte bouwen we ook aan een community. Zo spelen we wekelijks spelletjes, is er maandelijks een diner met alle buddy’s en organiseren we activiteiten zoals bowlen of een Kerstdiner.

Na vier maanden sluiten we het Buddy-traject af met het eindfeest. Na deze vier maanden ga je samen met je buddy kijken of je het contact voortzet of afsluit. Hierna ben je altijd welkom bij Buddy to Buddy als vrijwilliger, commissielid of deelnemer bij de activiteiten. 

Wil jij buddy worden? Schrijf je hieronder in!  

Nieuwsbrief