Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Utrecht

MEET THE TEAM

Ontmoet onze toppers! Het team van Buddy to Buddy bestaat uit een enthousiaste groep die zich met veel liefde inzet om nieuwkomers en Nederlanders met elkaar in verbinding te brengen. Wil jij ook onderdeel uitmaken van het team en je als vrijwilliger inzetten voor Buddy to Buddy?

Julia, projectleider

Als projectleider van Buddy to Buddy Utrecht sta ik dagelijks in contact met partnerorganisaties, fondsen, de gemeente en natuurlijk heel veel buddy’s. Ik ben elke keer weer geraakt als ik hoor dat buddy’s elkaar gevonden hebben en een mooie vriendschap met elkaar hebben opgebouwd. 

Yara, coördinator

Tessa, Coördinator

Ik begon bij Buddy to Buddy als buddy. In 2018 ontmoette ik mijn buddy Rahman en door hem ben ik Utrecht vanuit een nieuw perspectief gaan ervaren, namelijk door de ogen van een nieuwkomer. Inmiddels ben ik coördinator van de Nederlandse buddy’s en verantwoordelijk voor de matchings-trajecten. Naast Buddy to Buddy werk ik als personal trainer en coach en ben ik raadslid in de gemeenteraad van Utrecht.

Ahmed, stuurgroeplid

Meeting people is an important part of our lives. Buddy to Buddy creates the channels that facilitate the way for people to come together. I joined Buddy to Buddy for the local connection and it has been fun. Now I am volunteering at the organization, in hope of being part of keeping the connection among locals and newcomers going for the benefits that might come out of such matchings.

Anouk, stuurgroeplid

Vanuit mijn promotieonderzoek naar het verbeteren van de zwangerschapszorg voor asielzoekers in Nederland ben ik veel in aanmerking gekomen met vluchtelingen. Door hun verhalen realiseer ik mij regelmatig hoe heftig het moet zijn om te vluchten en je eigen land achter je te laten. Door mij in te zetten voor Buddy to Buddy hoop ik mensen te kunnen verbinden en zo een steentje bij te dragen aan een goede en liefdevolle ontvangst van vluchtelingen in Nederland.

Anke, stuurgroeplid

Ik ben betrokken bij Buddy to Buddy als begeleider van Buddytalks en in de stuurgroep in Utrecht. Het lijkt me prachtig als via Buddy to Buddy over heel Nederland verbindingen ontstaan tussen nieuwkomers en Nederlanders, omdat elkaar leren kennen het beste middel is om vooroordelen en stereotypen te bestrijden, en omdat ik iedereen deze verrijkende ervaring gun.

Ghada, stuurgroeplid & buddytalkcoach

Ik startte in 2019 eerst zelf als buddy. Sindsdien ben ik ook gelijk aangesloten als vrijwilliger en werd ik onderdeel van de Stuurgroep. Ik ben gemotiveerd om een actieve rol te spelen in ‘tackling societal issues’. Ik wil niet aan de zijlijn blijven staan, ik geloof dat individuele empowerment het beginpunt is voor ontwikkeling in de gemeenschap. Ik zie vrijwilligerswerk als de ziel van het leven.

Lotta, stuurgroeplid & lid activiteitenteam

Voor mij staat Buddy to Buddy voor het creëren van ontmoetingen, verbinding & vriendschap tussen mensen die anders elkaar waarschijnlijk niet tegen waren komen. Ik heb dit zelf eerste hand mogen ervaren, toen ik zelf Buddy was en hier een bijzondere vriendschap aan heb over gehouden.  Extra leuk om nu bij Buddy to Buddy Utrecht me in te zetten met een groep enthousiaste vrijwillgers om dit voor meer mensen te mogen realiseren. 

Joram, stuurgroeplid

Ik ben bij Buddy to Buddy gestart als Buddy en nu sinds een paar maanden onderdeel van het Boardteam. Samen met de andere vrijwilligers wil ik alle nieuwkomers een fijne, eerlijke start geven in Utrecht. Door laagdrempelig, los van instanties, hun stad(sgenoten) te leren kennen. Ik hoop dat wij als Buddy to Buddy een mooi netwerk op kunnen bouwen waar Buddy’s op terug kunnen vallen, zodat iedereen zich gezien en gehoord  voelt in onze mooie stad.

Anas, lid activiteitenteam

Ik doe vrijwilligerswerk met Buddy to Buddy omdat ik het een creatieve organisatie vind. Het idee dat het Nederlanders en Nieuwkomers koppelen worden vind ik echt nuttig. Want het is zo moeilijk hier in Nederland om vrienden te hebben, daarom wilde ik vrijwilliger zijn en ook om mijn Nederlands te verbeteren.

Lisan, lid activiteitenteam

Na eerst zelf buddy te zijn geweest, wat ik heel verrijkend vond, draag ik nu graag bij aan het organiseren van activiteiten voor huidige en toekomstige buddykoppels. Het delen van ervaringen, interesse voor elkaars culturen en vooral plezier maken staan bij deze activiteiten altijd op de eerste plaats!

Olga, lid activiteitenteam

Ik vind het leuk om mensen blij te maken en dat kan zeker bij Buddy to Buddy. Wat er ontstaat bij een matchingsdiner is ontzettend tof om te zien. Buddy’s vinden elkaar en maken meteen een connectie. Ik help daarom graag om gezellige en waardevolle events op te zetten.

Sarah, Raad van toezicht

In 2018 begon ik bij Buddy to Buddy en leerde ik mijn buddy Mohammad kennen. Tijdens het buddy-traject werd ik erg enthousiast over de manier waarop BuddytoBuddy de boodschap uitdraagt dat verbinding tussen mensen geen (lands-)grenzen kent. Daarom bleef ik na het buddy-traject actief betrokken bij de organisatie. Eerst als vrijwilligers coördinator, daarna als Stuurgroep lid en nu sinds kort als lid van de Raad van Toezicht.