Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Utrecht

Afgelopen zaterdag deden we met 10 buddy’s een wandeling door Lombok. Dit was niet zomaar een wandeling, we mochten mee doen aan Migrant Tours! Migrant Tours is een organisatie die in heel Europa speciale tours door steden organiseert over het thema migratie.
De tour voelde alsof we op reis waren. Een reis die ons meenam langs de geschiedenis van migratie in Nederland en Lombok, langs onze privileges, erfgoed en wat het betekent om (niet) Nederlands te zijn of om (n)ergens bij te horen. We leerden niet alleen over de dingen die we om ons heen zagen maar gingen ook met elkaar in gesprek. Waar voel jij je thuis? Waar of wanneer heb jij heel erg je best gedaan om erbij te horen? Deze nog veel meer (best lastige) vragen stelden we aan elkaar wat resulteerde in mooie en openhartige gesprekken.
Het was een bijzondere ochtend die enorm waardevol en inspirerend was voor onze buddy’s! We kunnen niet wachten om vaker een Migrant tour te doen!