Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Rotterdam

Wat een plezier hadden we tijdens de buddytalk gisteravond in de inspirerende ontmoetingsplek Leeszaal Rotterdam West.

Onze buddy’s kwamen bij elkaar om van elkaar te leren tijdens de ‘VRAAG MAAR RAAK’- avond. We weten nu waarom moslims bij de entree eerst hun rechterschoen uittrekken. We stonden erbij stil waarom Nederlanders ‘helaas pindakaas’ zeggen, hoe je elkaar in verschillende culturen begroet en hoe nieuwkomers vanuit hun achtergrond tegen homoseksualiteit aankijken. Ook was er een demonstratie ‘Hollandse maatjes’-haring happen, wat vervolgens door een paar dapperen werd uitgeprobeerd.

Naar Leeszaal West worden per week gemiddeld 1000 boeken gebracht en gaan er weer 700 met iemand mee. De voormalige hamam wordt gedraaid door zo’n 100 vrijwilligers uit alle culturen. De buddy’s maakten afsluitend dan ook graag van de gelegenheid gebruik om wat mooie boeken uit te zoeken om mee naar huis te nemen. #wederzijdseintegratie#hollandsemaatjes