Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Rotterdam

Stichting Buddy to Buddy gaat van start in Rotterdam! Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen uaan Rotterdamse stadsgenoten. Zo kunnen nieuwkomers uit een sociaal isolement komen en ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet ontmoet hadden. In september gaan we in Rotterdam van start met de eerste buddy-matchingsronde.

Het lijkt zo simpel, maar het is zo nodig. Veel nieuwkomers voelen zich eenzaam en maken weinig contact met Nederlanders. Wij geloven in een samenleving waarin iedereen meedoet. We zien dat het kan. Want als je met elkaar verbonden bent mogen ook de verschillen er zijn. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Voor beide kanten is contact een verrijking.

Het Buddytraject
Een buddytraject duurt vier maanden. Het begint met een voorlichtingsbijeenkomst waar alles verteld wordt over Buddy to Buddy en over het traject. We vragen deelnemers om ons iets over zichzelf te vertellen zodat we een goede match kunnen maken. Het traject gaat écht van start met een feestelijke matchingsavond waar je jouw buddy voor het eerst ontmoet. Daarna gaan jullie samen op pad. In ieder geval één uur per week gedurende 4 maanden. Je kunt van alles doen met je buddy: van koffie drinken en de hond uitlaten, tot sporten en samen koken. Om het contact te ondersteunen, organiseren wij tijdens het buddytraject ook allerlei leuke activiteiten waar je jouw eigen buddy maar ook de rest van de groep op een laagdrempelige manier kan ontmoeten.

Ondersteuning
Elke drie weken komen buddy’s in kleinere groepen samen om ervaringen uit te wisselen. Misschien loop je ergens tegenaan of wil je graag advies van iemand met meer ervaring. Elke groep heeft een vaste contactpersoon die ondersteunt waar nodig. Je staat er dus niet alleen voor!

Na 4 maanden wordt het project feestelijk afgesloten. In veel gevallen is dan een basis gelegd voor een langere vriendschap.

Save the date
23 september is er een inspiratie- en informatieavond voor Rotterdammers in Verhalen Belvedere.
Verhalenhuis Belvédère
Rechthuislaan 1
3072 LB Rotterdam-Katendrecht

www.belvedererotterdam.nl

Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan.

Doe jij mee? Meld je bij ons aan!