Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

DOE MEE!

Hoe word ik Buddy?

In Zutphen, Breda, Utrecht, Apeldoorn, Arnhem, Wageningen, Bronckhorst, Wageningen en sinds kort ook in Leeuwarden organiseren we buddytrajecten waarbij vluchtelingen en vrijwilligers aan elkaar worden gekoppeld. Een buddytraject duurt 4 maanden. We maken kleine groepen van buddy’s die elkaar kunnen versterken. Elke groep heeft een vaste contactpersoon die ondersteunt waar nodig. Je staat er dus niet alleen voor.

De voorbereiding van de Nederlandse buddy’s bestaat uit een voorlichtingsbijeenkomst. Vervolgens ontmoeten jij en je buddy elkaar voor het eerst op een feestelijke matchingsavond. Daarna gaan jullie samen op pad. We vragen je om in ieder geval 1 keer per week af te spreken met je buddy. Eén keer in de drie weken komt jouw buddygroep samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Deze intervisies worden begeleid door ervaringsdeskundigen van Buddy to Buddy. Hiernaast organiseren we inspirerende activiteiten waar je op een laagdrempelige manier vluchtelingen en andere buddy’s ontmoet en bijeenkomsten die je informeren en wegwijs maken. Na 4 maanden sluiten we het project samen af en mag jij zelf met je buddy afspreken of en hoe jullie contact er in de toekomst uit gaat zien.

Wil jij in buddy worden?

Klik via de homepage op jouw stad en meld je daar aan via het inschrijfformulier. Zorg dat jouw profiel compleet is ingevuld en geef daarin ook aan dat je op korte termijn wilt starten. We gaan ons best doen om ervoor te zorgen dat jouw inzet ook echt bij jou past. Je wordt persoonlijk en telefonisch benaderd als we een goede match voor jou hebben gevonden.

 

0 reacties