Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Nijmegen

Ons Team

Toen in 2021 de Arnhemse buddy’s Nadeem & Marieke allebei naar Nijmegen verhuisden, trokken zij aan de bel: Ook onze mooie stad aan de Waal verdient een Buddy to Buddy! Daarna ging het snel, het enthousiasme was meteen groot en de initiatiefgroep vormde zich in een rap tempo. De eerste pilots werden opgezet door o.a. Mariel Hutten (toenmalig projectleider Buddy to Buddy in Arnhem) en Hannah Wiersinga, onze eindeloos betrokken social worker wie eerder Buddy to Buddy Breda had opgezet en zich nu met liefde op haar ‘eigen stad’ richtte. Intussen bouwen we met een groot team van vrijwilligers aan een stad waar iedereen erbij hoort.

We zijn trots en dankbaar voor alle buddy’s die zich, naast het buddyschap, inzetten voor de organisatie, bijvoorbeeld in het activiteitenteam of tijdens de buddycafé’s. Onze stuurgroep – bestaande uit initiatiefneemster Marieke, oud-projectcoördinator Hannah en (oud-)buddy’s Furkan, Isabelle, Sofie O. en Tarek – denkt mee over de langere termijn van Buddy to Buddy Nijmegen.

Laura Roddeman & Arre Harmsen zijn onze projectcoördinatoren. Beide leerden zij Buddy to Buddy begin 2023 kennen en waren op slag verliefd op het project. Nu vormen zij de vaste gezichten voor al onze buddy’s.

Onze projectleider is Sofie van Graas. In de eerste pilotronde in Nijmegen werd zij buddy van de Syrische Tarek en sindsdien is ze betrokken geweest bij de organisatie. Na het afronden van haar master bedrijfskunde en korte twijfel over een bestaan in de consultancy, besloot Sofie haar hart te volgen en zich volledig in te zetten voor Buddy to Buddy. Sofie is naast projectleider in Nijmegen, ook onderdeel van het landelijk kernteam.

Wil je met ons in contact komen? Dat vinden we leuk! We zijn te bereiken via nijmegen@buddytobuddy.nl en 06-1700 9782 (Sofie).