Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Leeuwarden

Eenzaamheid is een groot probleem onder nieuwkomers. Veel nieuwkomers leven in een sociaal isolement en maken weinig contact met Nederlanders. Daarom stimuleert Buddy to Buddy Leeuwarden laagdrempelig en gelijkwaardig contact tussen nieuwkomers en Leeuwarders. Begin juni start een nieuwe buddyronde.

Contact tussen Nieuwkomers en Nederlanders
Buddy to Buddy helpt nieuwkomers uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale inwoners. “Uiteraard zijn er instanties en hulpverleners die goed werk verrichten, maar een vriend of vriendin waar je informeel contact mee kunt hebben kan van grote betekenis zijn”, vertelt projectleider Hinke Tinet van der Werf. Zo ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. De ronde gaat van start met een feestelijk matchingsdiner, waar de buddy’s elkaar ontmoeten. De koppeling wordt gemaakt op basis van hobby’s, overeenkomsten of interesses. Om het contact te ondersteunen worden intervisiemomenten en groepsactiviteiten georganiseerd. Na vier maanden wordt het traject afgesloten met een feestelijk slotfeest. “Het is gebleken dat in veel gevallen na vier maanden de basis voor een vaste vriendschap is gelegd.”

Let’s buddy!
Wil jij ook je wereld openstellen en nieuwe vriendschappen opbouwen, op basis van gelijkwaardigheid en gemeenschappelijke interesses? Ben of ken jij die betrokken Leeuwarder (e.o.) die graag een nieuwe stadsgenoot wegwijs maakt?

Op 16 mei a.s. organiseert Buddy to Buddy Leeuwarden een informatieavond over het buddytraject dat 8 juni van start gaat. De informatiebijeenkomst is om 19.30 uur in Sedrana (Schoolstraat 1, Leeuwarden). Iedereen is welkom, ook als je nog niet zeker weet of het buddyschap iets voor jou is. We vertellen je die avond alles over Buddy to Buddy, leggen stap voor stap het buddytraject aan je uit en is er de mogelijkheid om vragen te stellen. Ben jij erbij?

Aanmelden voor de informatieavond kan via leeuwarden@buddytobuddy.nl.