Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Deventer

Over Buddy to Buddy

Buddy to Buddy bouwt aan een wereld waarin mensen maximaal van elkaar mogen verschillen en tegelijkertijd maximaal met elkaar verbonden zijn. We zien dat het kan. Want als je met elkaar verbonden bent, mogen ook de verschillen er zijn. 

Wat we doen

Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen en stadsgenoten aan elkaar. De naam Buddy to Buddy is bewust gekozen. Wij gaan namelijk uit van gelijkwaardigheid. Mensen zijn niet gelijk, wel van gelijke waarde. En voegen evenredig waarde aan elkaar toe. Vanuit die visie organiseren we laagdrempelig contact van mens tot mens. Door geen directe hulp te verlenen, maar door mensen in groepsverband in een beproefd traject 1-op-1 aan elkaar te koppelen en door laagdrempelige groepsactiviteiten te organiseren kunnen nieuwe interculturele relaties, gebaseerd op gelijkwaardigheid, ontstaan. Dit doen we door rekening te houden met de verschillen en mensen te helpen om daarmee om te gaan. Hierdoor kan in ongelijke situaties de weg toch vrij zijn voor gelijkwaardige ontmoeting. 

Je kan van betekenis zijn door jezelf te zijn, door je eigen wereld open te stellen en elkaar te leren kennen. Zo vergroot je niet alleen de wereld van je buddy, maar ook die van jezelf.

Naast het matchen van buddy’s organiseren en faciliteren we activiteiten waarbij ontmoeting tussen oude en nieuwe Nederlanders centraal staat. 

De doelstelling van stichting Buddy to Buddy is tweeledig; het sociale isolement van asielzoekers doorbreken en de betrokkenheid van Nederlanders bij (de opvang van) nieuwkomers vergroten.

Wat kan ik doen?
Steun je ons werk en wil je een bijdrage leveren? Klik op de Doe Mee pagina voor meer informatie.

Buddy to Buddy bouwt aan een wereld waarin mensen maximaal van elkaar mogen verschillen en tegelijkertijd maximaal verbonden zijn.