Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Deventer

Twee jaar geleden werd Charlie in Apeldoorn buddy van Eyobiel. Het klikte meteen tussen de twee en al snel ontdekten ze meer overeenkomsten naast het delen van verhalen en culturen. Ze vinden het beiden leuk om samen te koken, te voetballen en naar uiteenlopende muziek te luisteren.

Charlie legt uit: “Een match op basis van gedeelde interesses, zoals koken of voetballen, maakt het makkelijker om verbinding te maken. Daarom besteden we veel tijd aan het koppelen van de buddy’s.”

Sinds Charlie in Deventer woont, zet hij zich in om Buddy to Buddy ook daar te introduceren. “Integratie is een wederzijds proces en als je elkaar echt leert kennen, vergroot dat je wereld enorm. Het heeft mij persoonlijk veel gebracht en dat gun ik anderen ook.”

Word buddy!
Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Buddy’s worden gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses en kiezen ervoor om elkaar in een periode van 4 maanden 1 keer per week te zien en openen daarmee de deur naar elkaars wereld. Naast het 1-op-1 contact met je buddy organiseert en faciliteert Buddy to Buddy gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten. Er is begeleiding in de vorm van intervisie (Buddytalk), je staat er dus niet alleen voor. Na 4 maanden wordt het project feestelijk afgesloten. In veel gevallen is de basis voor een langere vriendschap gelegd.

Mensen die de informatieavond willen bezoeken, nu al weten dat ze buddy willen worden of ons initiatief op een andere manier willen steunen kunnen hun interesse kenbaar maken via deventer@buddytobuddy.nl We hopen uiteraard op veel respons zodat we binnenkort al met de eerste groep van start kunnen gaan!