Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Bronckhorst

Buddy to Buddy start in Bronckhorst!

door | 3 december 2019 | Nieuws

Stichting Buddy to Buddy gaat van start in gemeente Bronckhorst. De van oorsprong Zutphense stichting helpt vluchtelingen uit een isolement te komen door hen te koppelen aan lokale dorpsgenoten. Zo ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. De eerste groep buddy’s in de gemeente gaat feestelijk van start met een diner op 5 maart 2020. Nederlanders en nieuwkomers kunnen zich vanaf nu aanmelden voor dit buddytraject.

Waarom Buddy to Buddy?

Het lijkt zo simpel, maar het is zo nodig. Veel nieuwkomers leven in een isolement en maken weinig contact met Nederlanders. Wij geloven in een samenleving waarin iedereen meedoet. We zien dat het kan. Want als je met elkaar verbonden bent mogen ook de verschillen er zijn. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.

Hoe ziet een buddytraject eruit?

‘Een buddytraject duurt vier maanden. Allereerst is er een voorlichtingsbijeenkomst waar we alles vertellen over Buddy to Buddy en over het traject. Vluchtelingen en vrijwilligers worden vervolgens aan elkaar gekoppeld aan de hand van gemeenschappelijke interesses. We vragen aan deelnemers om ons iets over hen zelf te vertellen om een goede match te kunnen maken.
De buddykoppels ontmoeten elkaar voor het eerst bij het feestelijke matchingsdiner’, legt Claasje Reijers, kwartiermaker van Buddy to Buddy Bronckhorst uit. ‘Daarna gaan de buddy’s samen op pad. In ieder geval één uur per week spreken ze met elkaar af. Eén keer in de drie weken komen buddy’s in kleinere groepen samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Elke groep heeft een vaste contactpersoon die ondersteunt waar nodig. Je staat er dus niet alleen voor. Na 4 maanden wordt het project feestelijk afgesloten.’

Buddy’s in gemeente Bronckhorst gezocht!

De komende maanden bereiden we het eerste buddytraject in gemeente Bronckhorst voor. We zijn daarvoor op zoek naar Nederlanders en nieuwkomers die buddy willen worden. Eén persoon, ook jij, kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan.

Doe jij mee?