Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Breda

Een groot (Suiker)feest in de huiskamer!

20 juni 2018

Zaterdag 16 juni was het groot feest in de Buddy to Buddy huiskamer, er werd namelijk het Suikerfeest gevierd. Het einde van de Ramadan werd gevierd met veel mensen, gezelligheid, muziek en lekkere hapjes. Initiatiefnemer Ahmad Sherih wilde mensen met verschillende achtergronden, culturen en geloofsovertuigingen samenbrengen tijdens dit feest. Dit is absoluut gelukt! Ahmad heeft dit feest niet alleen georganiseerd, maar met hulp van B-in motion, Vluchtelingenwerk en Buddy to Buddy Breda.

Breda samenbrengen

Het idee van Ahmad kwam uit de slogan van Breda: ‘Breda brengt het samen’. Het samenbrengen van mensen tijdens dit feest was dan ook zijn doel. Ahmad is nu 3 jaar in Breda en hij voelt zich echt thuis in de stad. Het maakt hem gelukkig dat hij kan bijdragen aan het samenkomen van allerlei mensen en dat zij feest vieren met elkaar. In Syrië zijn ze dat ook gewend, om ieder feest met elkaar te vieren, ongeacht het geloof. Het Suikerfeest was een kans om Bredanaars kennis te laten maken met andere culturen. Bovendien wilde Ahmad zijn ervaring in de evenementensector graag inzetten. De plannen voor volgend jaar worden al gemaakt, om het nog veel groter aan te pakken. Heel Breda kan dan samen dit bijzondere feest vieren.

Met elkaar het Suikerfeest vieren

Maar hoe was het om met zovelen het Suikerfeest te vieren in Breda? Het was een hele bijzondere en vooral feestelijke dag. Buiten begon het feest al, met versiering en een kraampje waar je een suikerspin kon halen. Niet alleen de kinderen werden hier enthousiast van. Bij binnenkomst waren de tafels met hapjes niet te missen. Zoals het een echt multicultureel feest betaamt, was er een overvloed aan hapjes en drankjes. Twee tafels vol met schalen, met ontzettend veel hapjes. Zoete hapjes en traditionele koffie, er was voor ieder wat wils. Er werd een presentatie gegeven door een broer en zus uit Syrië, over de betekenis van de Ramadan en het Suikerfeest. Ontzettend knap hoe ze dit in het Nederlands deden, terwijl ze pas ongeveer een jaar in Nederland zijn. Toen iedereen op de hoogte was van de aanleiding van het feest, kon het pas echt beginnen. De tafels met hapjes werden steeds leger en iedereen was gezellig in gesprek met elkaar. Ook kwamen geïnteresseerde voorbijgangers binnen en sloten zich aan bij het feest. De gezelligheid was ook al van ver te zien en te horen. Echte Bredanaars willen een leuk feestje natuurlijk niet missen!