Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Breda

Het Appeltje van Oranje is uitgereikt!

7 juni 2018 | Activiteiten

Heb je al gehoord dat Buddy to Buddy een Appeltje van Oranje heeft gewonnen van het Oranje Fonds? Lees meer hierover in deze blog. Op woensdag 6 juni is het Appeltje van Oranje uitgereikt in Paleis Noordeinde, door Koningin Maxima. In dit blog vertellen we je graag meer over deze bijzondere dag!

Een bus vanuit Breda, een bus vanuit Zutphen en een auto vanuit Utrecht vertrokken vroeg in de ochtend richting Den Haag. Vol enthousiasme en ook een beetje spanning, gingen betrokkenen van Buddy to Buddy op weg naar Den Haag. Slechts enkelen konden aanwezig zijn bij de officiële uitreiking in Paleis Noordeinde. Vanuit Breda waren Anne, Hannah, Ammar en Alem de gelukkigen. Ze zagen er prachtig uit en hebben met veel trots de prijs ontvangen. De andere buddy’s die mee gingen naar Den Haag hebben de dag doorgebracht in Kasteel Oud-Wassenaar, een hele mooie locatie waar de uitreiking live te volgen was.

Uitreiking van het Appeltje van Oranje

Koningin Maxima noemde Stichting Buddy to Buddy een bijzonder initiatief met veel kansen voor de toekomst. Daarnaast gaf ze aan dat gevoelens van angst en onzekerheid minder worden, als je elkaar beter leert kennen. Dit zijn prachtige woorden die aansluiten bij de gedachte van Buddy to Buddy.

Maar hoe was het om bij de uitreiking van de prijs te zijn? En hoe was het om de koning, koningin en prinses Beatrix te ontmoeten? Wij vroegen het aan de buddy’s en initiatiefneemsters uit Breda, die erbij waren!

Het was heel bijzonder, heel mooi. Ik kan het niet geloven. Het mooiste moment was de koningin ontmoeten en dat ze met ons kwamen praten, ze was heel aardig en heel netjes. Ik heb ze ook een hand kunnen geven en ik heb nog een selfie gemaakt met de koning en een met de koningin. Voor de toekomst hoop ik dat Buddy to Buddy landelijk heel groot gaat worden, want het is een heel goed project.

Ammar

Het was echt een bijzondere dag vandaag. Het maakt het heel bijzonder dat we samen met Buddy to Buddy Zutphen het Appeltje van Oranje hebben gewonnen en deze mochten ophalen in het paleis. Het was heel spannend in het begin, maar toen we hun gezien hadden werd het iets minder. Later was ik eraan gewend en voelde ik me blij. Ik heb niet met Maxima en Willem-Alexander gesproken, maar wel met de oude koningin, Beatrix. Ik heb alles uitgelegd over Buddy to Buddy en hoe snel Buddy to Buddy groeit in een korte tijd. We hebben ook over andere dingen gepraat, ze vroeg bijvoorbeeld hoe lang ik in Nederland ben en wat ik doe. Het was van begin tot einde een mooie dag vandaag!

Alem

Alem vertelde dit alles met een stralende glimlach!

Ook de initiatiefneemsters van Buddy to Buddy Breda; Anne en Hannah, vonden het een heel bijzondere ervaring en zijn ontzettend trots op alle buddy’s en andere betrokkenen.

Livestream Hart van Nederland

De uitreiking was live te volgen op de website en Facebookpagina van Hart van Nederland. Wil je deze terugkijken? Dit kan hier! Ook werd er aandacht geschonken aan de uitreiking van de Appeltjes van Oranje op onder andere Nu.nl, RTL Nieuws en BN De Stem.

Hier is tevens in een kort fragment te zien hoe blij de winnaars zijn met het Appeltje van Oranje:

Word ook buddy!

Wil jij ook meedoen en buddy worden? Lijkt het jou leuk om (nieuwe) Bredanaars te leren kennen, culturen uit te wisselen, iemand wegwijs te maken in de stad en misschien wel een nieuwe vriend(in) te maken? Geef je op als buddy! Wij matchen jou en je nieuwe stadsgenoot op basis van interesses en je ontmoet elkaar tijdens het matchingsdiner.

Meld je dan nu aan voor ons volgende buddyschap, via de website.