Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Breda

Op een warme lentedag, 12 mei gingen we met 53 buddy’s wandelen door de mooie omgeving het Markdal. Samen met verenging Markdal liepen we 5 kilometer en kwamen we witte koeien, broeiende ooievaar en kikkervisjes tegen. We sloten de dag af met een gezellige picknick waar de jonge generatie een verfrissende duik nam in het water. 

Om half 2 verzamelden we en om 2 uur zouden we het prachtige Markdal gaan ontdekken. We waren nog aan het wachten op onze gidsen terwijl gezellige gesprekken al ontstonden. Het was een mooi begin van een heerlijk dag. Toen eenmaal de gidsen er waren, besloten we ook gelijk maar onze beste beentjes voort te zetten.

boswandeling, boswandeling buddy to buddy, buddy to buddy, buddy to buddy breda, boswandeling het markdal, boswandeling mastbos,

5 kilometer wandelen

Strava was aangezet en de gezellige kilometers begonnen te tellen. Het gaat niet zozeer om de hoeveelheid kilometers die je maakt, het is geen wedstrijd. Maar het mooie aan deze wandeling was dat we deze kilometers samen hebben kunnen zetten. Dat maakte deze kilometers mooi. Overal ontstonden gesprekken en hoorden we mensen lachen.

boswandeling, boswandeling buddy to buddy, buddy to buddy, buddy to buddy breda, boswandeling het markdal, boswandeling mastbos,

Witte koeien en kikkervisjes

Vooral de kinderen vonden het geweldig. Overal waren ze op zoek naar dieren. Maar stiekem vonden de volwassen dit ook leuk. We kwamen eerst een kudde witte koeien tegen. Dit is iets was je niet vaak ziet en vele nog niet eerder gezien hadden. Natuurlijk bleef het daar niet bij, we zagen ook een ooievaar met haar nest en een moeder- en vadereend met hun jong.

In de restjes water van de regenbuien waren kikkervisje en bloedzuigers (of zijn het toch wormen) te zien. Het was een ontdekkingstocht langs het Markdal. Ook hier hadden vele nog nooit kikkervisjes gezien, niet van zo dichtbij.

boswandeling, boswandeling buddy to buddy, buddy to buddy, buddy to buddy breda, boswandeling het markdal, boswandeling mastbos,

Picknicken, voetballen en zwemmen

Als mooi afsluiting van een geweldige wandeling stond er een heerlijk picknick op de groep te wachten. Van meloenen tot aan kaasstengels. Aan alles was gedacht en voor ieder wat wils. De meloenen waren trouwens binnen no-time op. Dit was smullen!

Na het eten of zelfs al tijdens het eten, ging ieder zijn ding doen. De één sprong in het verkoelende water en de ander ging een potje voetbal spelen. Terwijl anderen even de schaduw opzochten en de gesprekken voortzette die ze tijdens de wandeling waren begonnen.

boswandeling, boswandeling buddy to buddy, buddy to buddy, buddy to buddy breda, boswandeling het markdal, boswandeling mastbos,

Vader met zijn dochters

Ook Amjad Ramli met zijn dochters Seam (6) en Maya (4) waren erbij. Ik vroeg de meiden wat ze vonden van de wandeling en wat ze er zo leuk aan vonden.

We zagen koeien en schapen en heel veel kikkerdril. Ook kikkervisjes vonden wij heel leuk. Paarden zagen wij ook. Ik ‘Seam’ vind paarden het leukste dier dat er is. Mijn droom is om op een paard te mogen zitten. Hopelijk mag ik dit ooit doen. 

Het lopen vonden wij leuk maar ik ‘Maya’ vond het een beetje ver en vooral een beetje moeilijk. Soms deden mijn voeten zeer. Het eten vonden wij heel lekker. Vooral de lolly’s.

boswandeling, boswandeling buddy to buddy, buddy to buddy, buddy to buddy breda, boswandeling het markdal, boswandeling mastbos,

Het zijn 12, geen 11 provincies

Helaas was Rammah, de buddy van Merte, eerder weg en kon hij de picknick niet meemaken. Toch wilde ik weten hoe Merte het heeft gevonden. Rammah maakte ook nog een slimme opmerking. Benieuwd wat het is?

De wandeling was erg leuk en ik had zin om te eten. Helaas kon Rammah niet bij het eten zijn omdat hij moest werken. Wel denk ik dat Rammah het erg leuk vond. Ik merkte vooral dat hij geïnteresseerd aan het luisteren was. Op een gegeven moment zei één van de gidsen dat Nederland uit 11 provincies bestond en Rammah en een vriend van hem corrigeerde haar dat het er 12 zijn. Dit vond ik best wel grappig, maar ook mooi om te zien dat hij zo betrokken was bij de wandeling. 

Ik geniet ook echt van zulke activiteiten. Wandelen vind ik sowieso al leuk en dan met dit weer. Rammah en ik zien elkaar niet heel veel, maar als we elkaar zien is het altijd gezellig. Wel weet ik nu dat we ook samen kunnen gaan wandelen. 

boswandeling, boswandeling buddy to buddy, buddy to buddy, buddy to buddy breda, boswandeling het markdal, boswandeling mastbos,

Gezelligheid kent geen tijd

Echt, het was een zeer gezellige dag. Iedereen maakte connecties met elkaar en er werden weer mooie herinneringen gemaakt. Het voelt als een familie, een buddy-familie. Het maakt niet uit waar je vandaan komt of hoe oud je bent. We zijn er samen en we maakte er een mooie dag van. Bedankt buddy’s voor het mogelijk maken van deze dag.

Bedankt Vereniging Markdal voor deze toffe wandeling door het Markdal. 

Meer weten over Buddy to Buddy?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Stichting Buddy to Buddy? Via Instagram en Facebook kun je meer ontdekken over de verbindingen die worden gemaakt!

boswandeling, boswandeling buddy to buddy, buddy to buddy, buddy to buddy breda, boswandeling het markdal, boswandeling mastbos,

boswandeling, boswandeling buddy to buddy, buddy to buddy, buddy to buddy breda, boswandeling het markdal, boswandeling mastbos,

boswandeling, boswandeling buddy to buddy, buddy to buddy, buddy to buddy breda, boswandeling het markdal, boswandeling mastbos,