Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Breda

Ben of ken jij een enthousiaste Bredanaar die buddy wil worden? Goed nieuws; in de lente start een nieuw buddy-project!

Matchingsdiner 3 - Buddy to BuddyWil jij buddy worden?

In april zullen we van start gaan met het vierde buddy-traject. Wil jij daaraan meedoen? Meld je aan via de website en zorg dat je profiel compleet is ingevuld. Geef daarin ook aan dat je op korte termijn wilt starten. Klik hier voor jouw persoonlijke profiel waar je jouw talenten, vaardigheden en ideeën kunt invullen. Aan de hand van je persoonlijke profiel matchen we je met één van de nieuwe Bredanaars.

Hoe gaat het in zijn werk?

Een aantal keer per jaar start een nieuw project, waarbij Bredanaars aan nieuwe Bredanaars worden gekoppeld. Het project duurt 4 maanden. Jij en je buddy ontmoeten elkaar voor het eerst tijdens een feestelijk diner. We vragen je om vervolgens 1 keer per week af te spreken met elkaar.

Naast de buddy waaraan je gematcht bent, zul je ook veel andere buddy’s ontmoeten. Het project begint namelijk met een voorlichtingsbijeenkomst, om goed voorbereid te starten. Daarnaast zijn er ook groepsactiviteiten, waar je op een laagdrempelige manier vluchtelingen en andere buddy’s ontmoet. Ook kun je iedere woensdag in de Buddy-huiskamer terecht, van 15:00 tot 21:00 uur. Hier kun je gemakkelijk afspreken met andere buddy’s, om bijvoorbeeld spelletjes te spelen.

Bovendien worden er kleine buddygroepen gemaakt, van buddy’s die elkaar kunnen versterken. Elke groep heeft een vaste contactpersoon die ondersteunt waar nodig, je staat er dus niet alleen voor. Eén keer in de drie weken komt jouw buddygroep samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Na 4 maanden sluiten we het project samen af en mag jij zelf met je buddy afspreken of en hoe jullie contact er in de toekomst uit gaat zien.

Waarom is het zo leuk om buddy te zijn?

Allereerst help je een nieuwe Bredanaar om leuke herinneringen te maken, zich thuis te voelen, mensen te leren kennen en de Nederlandse taal en gebruiken eigen te maken. Daarnaast is het voor jezelf ook heel waardevol en leerzaam. Bredase buddy’s uit de eerdere projecten geven aan dat ook zij Breda beter hebben leren kennen. Daarnaast leer je nieuwe culturen en mensen kennen, op een ontzettend leuke manier.

Belangrijke data

Als jij één van de buddy’s bent in het nieuwe traject, is het belangrijk dat je op de volgende data beschikbaar bent:
  • Dinsdagavond 27 maart: Informatieavond voor de Nederlandse buddy’s
  • Donderdagavond 12 april: Matchingsdiner als eerste kennismaking met de nieuwe buddy’s

Ben jij op bovenstaande data nog beschikbaar? Lijkt dit jou een mooie stap om nieuwe Bredanaars te verwelkomen in onze stad? En daarmee bij te dragen aan een nóg gastvrijer Breda? Meld je dan hier aan voor ons volgende buddyschap!