Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Breda

Een aantal keren per jaar starten we een nieuw project waarbij vluchtelingen en vrijwilligers aan elkaar worden gekoppeld. Het project duurt 4 maanden. We maken kleine groepen van buddy’s die elkaar kunnen versterken. Elke groep heeft een vaste contactpersoon die ondersteunt waar nodig. Je staat er dus niet alleen voor.

De voorbereiding van de Nederlandse buddy’s bestaat uit een voorlichtings- en een themabijeenkomst. Vervolgens ontmoeten jij en je buddy elkaar voor het eerst op een feestelijke matchingsavond. Daarna gaan jullie samen op pad. We vragen je om in ieder geval 1 keer per week af te spreken met je buddy. Eén keer in de drie weken komt jouw buddygroep samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Hiernaast organiseren we inspirerende activiteiten waar je op een laagdrempelige manier vluchtelingen en andere buddy’s ontmoet en bijeenkomsten die je informeren en wegwijs maken. Na 4 maanden sluiten we het project samen af en mag jij zelf met je buddy afspreken of en hoe jullie contact er in de toekomst uit gaat zien.

Wil jij buddy worden?
In september zullen we van start gaan met het tweede buddy-traject. Wil jij daaraan meedoen? Zorg dan dat jouw profiel compleet is ingevuld en geef daarin ook aan dat je op korte termijn wilt starten. Klik hier voor jouw persoonlijke profiel waar je jouw talenten, vaardigheden en ideeën kunt invullen. Aan de hand van je persoonlijke profiel matchen we je met één van de vluchtelingen.
Belangrijke data:
Als jij één van de buddy’s bent in het nieuwe traject, is het belangrijk dat je op de volgende data beschikbaar bent:
–   Maandagavond 18 september (informatiebijeenkomst)
–   Dinsdagavond 26 september (themabijeenkomst)
–   Dinsdagavond 3 oktober (matchingsdiner)