Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Arnhem

 Over Buddy to Buddy

Stichting Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doen we door betrokken inwoners aan vluchtelingen te koppelen. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Eén persoon kan de link zijn naar onze samenleving en kan daarmee heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan. Maar voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot.

Wat is de visie van Buddy to Buddy?
De naam Buddy to Buddy is bewust gekozen. Wij gaan namelijk uit van gelijkwaardigheid. Mensen zijn niet gelijk, wel van gelijke waarde. En voegen evenredig waarde aan elkaar toe. Vanuit die visie organiseren we laagdrempelig contact. Dit doen we door rekening te houden met de verschillen en mensen te helpen om daarmee om te gaan. Hierdoor kan in ongelijke situaties de weg toch vrij zijn voor gelijkwaardige ontmoeting. Buddy to Buddy heeft hierin een faciliterende rol. Naast het matchen van buddy’s organiseren en faciliteren we activiteiten waarbij ontmoeting tussen Nederlanders en vluchtelingen centraal staat.

De doelstelling van stichting Buddy to Buddy is tweeledig; het sociale isolement van asielzoekers doorbreken en de betrokkenheid van Arnhemmers bij de opvang van vluchtelingen vergroten.

Wat kan ik doen?
Steun je ons werk en wil je een bijdrage leveren? Klik op de Doe Mee pagina voor meer informatie over het buddyschap en klik hier als je ons financieel wil steunen. Vriend van Buddy to Buddy word je al vanaf 3 euro per maand.