Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Arnhem

Buddy to Buddy Arnhem van start!

2 december 2019

Stichting Buddy to Buddy gaat van start in Arnhem. Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen door hen te koppelen aan Arnhemse stadsgenoten. Zo ontstaan waardevolle vriendschappen tussen mensen die elkaar anders niet hadden ontmoet. 

Het lijkt zo simpel, maar het is zo nodig. Veel nieuwkomers leven in een isolement en maken weinig contact met Nederlanders. Willemijn Voorham, mede-oprichter: ‘Wij geloven in een samenleving waarin iedereen meedoet. We zien dat het kan. Want als je met elkaar verbonden bent mogen ook de verschillen er zijn. Buddy to Buddy gaat uit van gelijkwaardigheid en organiseert laagdrempelig contact van mens tot mens. Voor beide kanten is contact een verrijking en geldt dat werelden worden vergroot’. 

Mariel Hutten, één van de initiatiefnemers van Buddy tot Buddy Arnhem legt uit: ‘Een buddytraject duurt vier maanden. Allereerst is er een voorlichtingsbijeenkomst waar we alles vertellen over Buddy to Buddy en over het traject. Vluchtelingen en vrijwilligers worden vervolgens aan elkaar gekoppeld aan de hand van gemeenschappelijke interesses. We vragen aan deelnemers om ons iets over hen zelf te vertellen om een goede match te kunnen maken. Vervolgens ontmoeten de buddykoppels elkaar voor het eerst op een feestelijke matchingsavond. Daarna gaan de buddy’s samen op pad. In ieder geval één uur per week spreken ze met elkaar af. Eén keer in de drie weken komen buddy’s in kleinere groepen samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen waar nodig. Elke groep heeft een vaste contactpersoon die ondersteunt waar nodig. Je staat er dus niet alleen voor!’  

Iedereen die in Arnhem en omgeving woont kan meedoen: jong, oud, man, vrouw, alleen of als gezin. Wij matchen je op basis van interesses en daarna leren jij en je buddy elkaar in vier maanden beter kennen. In januari starten met het eerste buddy-project.

Wil jij meer te weten komen over het verhaal van Buddy to Buddy en het buddyschap? Neem contact met ons op of meld je aan om buddy te worden. In december organiseren we een informatieavond waarbij je van harte welkom bent.