Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Apeldoorn

Ons Team

Dieuwke de Boer

Dieuwke de Boer

Projectleider

Ik vind het ontzettend belangrijk om bij te dragen aan een mooie(r) Apeldoorn, een mooie(re) wereld. Mijn missie is niet voor niets: mooie dingen bedenken en doen voor mensen. Daar word ik echt het aller gelukkigst van, want iedereen telt en doet mee!

varisha kalloe

varisha kalloe

Projectcoordinator

Als ik zou moeten vluchten naar een ander land, waar ik nog niks heb opgebouwd, nog niemand ken en de taal niet spreek; dan zou ik waarschijnlijk het meest behoefte hebben aan een buddy die begrip voor mijn situatie heeft en mij op een speelse en luchtige manier een beetje kan helpen om de draad weer op te pakken.

Door me in te zetten voor Buddy to Buddy hoop ik nieuwkomers het gevoel te geven dat ze hier welkom zijn, en inwoners van Apeldoorn te enthousiasmeren om zich te verdiepen in de belevingswereld en gebruiken van een andere cultuur.

Ilonka de Haan

Ilonka de Haan

Lid Stuurgroep

“Ik geloof in de kracht van de ontmoeting. Als we de moeite nemen naar elkaars verhaal te luisteren kunnen we zo vaak moeiteloos iets voor elkaar betekenen. Ik voel me ook enorm verrijkt door de kleurrijke mensen die ik ontmoet vanuit heel veel verschillende landen.”

Jorien beekman

Jorien beekman

Lid Stuurgroep

Via via ben ik met buddy to buddy in contact gekomen. Gelijk was mijn interesse gewekt, wat fijn om mensen met elkaar in contact te brengen en mogelijkheid te bieden vriendschappen met elkaar te sluiten. Vanuit mijn werk, als verloskundige, kom ik met veel mensen in contact. Ook met nieuwkomers in ons land. Ik heb met verschillende mensen mooie en interessante gesprekken gehad. Iedereen heeft, welke afkomst ook, mooie dingen te delen. Door me in te zetten voor buddy to buddy hoop ik dat we in Apeldoorn mensen met elkaar in contact kunnen brengen om elkaar te leren kennen, elkaars cultuur te leren kennen en nieuwkomers een thuis te bieden. 

Anne Mentink

Anne Mentink

Lid Stuurgroep

Nicolien bisseling

Lid Stuurgroep

rene van der snoek

rene van der snoek

Lid Stuurgroep

Voor mij zijn er twee kernwaarden die van belang zijn om actief te zijn voor Buddy to Buddy: gastvrijheid en het woord ‘Welkom’.

Als je daar goed over nadenkt zitten daarin heel veel diepere betekenissen verborgen. En die zorgen er allemaal voor dat een actief contact met nieuwe Nederlanders/Apeldoorners zo belangrijk is.

charlie van der hulst

Lid Stuurgroep

Willemijn Voorham

Willemijn Voorham

Lid Raad van Toezicht

“Een persoon kan de link zijn naar de samenleving en daarmee heel belangrijk in de ontdekking naar een nieuw bestaan.  Maar voor beide kanten is contact een verrijking, dat heb ik zelf mogen ervaren maar dat zien we nu elke dag bij onze buddy’s terug.”

Annemarie van amerongen

Annemarie van amerongen

Lid Raad van Toezicht

martine witteveen

martine witteveen

Lid Raad van Toezicht

Wij als mensen hebben allemaal de behoefte ergens bij te horen. Sociale contacten zijn voor ons een essentiële voedingsbron en een medicijn tegen eenzaamheid. De afgelopen 2 jaar hebben vele mensen ervaren hoe het is om sociale contacten te missen. Contact armoede. Misschien kun je je dan een beetje verplaatsen in onze nieuwkomers.

Ik ben dan ook heel trots dat ik een bescheiden rol mag vervullen in het verder ontwikkelen van deze mooie organisatie die inmiddels in 12 gemeenten actief is. In Apeldoorn mag ik als toezichthouder en vrijwilliger aan het werk zijn om zoveel mogelijk mensen, bedrijven en geïnteresseerden te enthousiasmeren om buddy, sponsor of donateur te worden.