Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Apeldoorn

Afgelopen maandag verwarmden maarliefst 18 buddy’s de keuken van buurtgebouw ’t Veldhuus van Ons Huis in Apeldoorn de Maten. Buddy en stuurgroep-lid René schreef er een leuk verhaaltje over!

René: “vanaf half zes dromden alle buddy’s al snel samen rond de beschikbare kookplaten of gingen als volleerde chefs vervaarlijk tekeer met hun koksmessen op verschillende snijplanken. Alle koks vertelden kort wat ze gemaakt hadden en daarna konden we rond half acht ‘aan tafel’. Uiteindelijk hadden we een prachtige dis met wel 13 overheerlijke gerechten uit alle windstreken. Variërend van traditionele Hollandse hutspot en pannenkoeken tot oosterse auberginepasta, rijst met kip uit Jemen tot Afghaanse ‘Kabuli Pulao’. Deze heerlijke combinatie van oer-Hollandse Hutspot – dat zelfs een historisch tintje heeft: denk aan Leidens Ontzet – en de traditioneel Afghaanse rijstschotel met wortel en runderbout was bedacht en klaargemaakt door buddy’s Jacob en Emal, twee zeer verschillende maar ware koks! Beiden gaven zij aan dat zij de recepten van huis uit meegekregen hadden: Typische Grootmoeders recepten dus.

De overige gerechten – waaronder heerlijke tomaten-pompoensoep, wraps, tofusalade, borek en curry waren grotendeels Vegan zodat iedereen volop kon genieten. De vegetarische Hollandse pannenkoeken van Rianne en andere heerlijke nagerechten als chocoladetaart van Kelly, een heerlijk Oosters toetje van Mehmet, appeltaart van Pascal en het zelfgemaakte ijs van Belinda gingen er daarna goed in. Het was om je vingers bij af te likken! Maar vooral over de gezellige sfeer van samen koken en lekker eten was iedereen zeer te spreken.

Al met al natuurlijk weer veel te veel gemaakt, maar dat hadden we in voorzien en alles is dus – duurzaam als we zijn – in door Nicolien meegebrachte bakjes en zakjes mee naar huis gegaan om nog even lekker na te genieten. Volgende keer zeker weer!”

Lijkt het jou ook leuk om buddy te worden? Op woensdag 30 november start er een nieuwe ronde. Stuur een mailtje naar apeldoorn@buddytobuddy.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Wil je liever eerst even van de sfeer komen proeven? Op maandag 5 december is er weer een buddy café waarbij iedereen welkom is. Buddy of geen Buddy. En het allerleukste: dit keer staat het buddy café volledig in het thema van Sinterkaas. Laat ook hiervoor even weten of je komt, dan zorgen wij dat je op Sinterklaas zijn radar komt 😉.