Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Apeldoorn

Plezier maken, je eigen wereld openstellen, gebruiken en tradities respecteren, handelen vanuit overvloed, liefdevol omarmen wat plaatsvindt, verwonderen over de verschillen, meeleven in plaats van medelijden en verhalen vertellen. Acht punten die we bij Buddy to Buddy belangrijk vinden en onze buddy’s meegeven. Acht punten die al aan de orde kwamen deze hele mooie, bijzondere avond.

♥ Theater & Concert Orpheus bedankt voor deze samenwerking, enthousiasme en gastvrijheid.

🎤 Denise Koller bedankt voor het zingen van de prachtige liedjes.

🍲Buddy’s Rabia en Delkhoaz en Stichting Da Capo bedankt voor de heerlijke gerechten die jullie met veel liefde en aandacht voor ons hebben gemaakt.

📸Fokke de Boer: bedankt voor het vast leggen van deze mooie momenten.

📚Wittenborg University of Applied Sciences super tof dat een aantal van jullie studenten deze ronde ook buddy zijn geworden!🙌


Theater & Concert Orpheus Apeldoorn – Woensdagavond 13 april | Matchingsfeest

Geen één matchingsfeest is hetzelfde, maar dit was er wel weer een voor in de boekjes! Deze maand staat voor een aantal van onze buddy’s in het teken van Ramadan. Omdat we het leuk vinden om uit te wisselen over elkaars cultuur, organiseerden we als start van deze buddygroep een Iftar, de maaltijd die gedurende de vastenmaand Ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Ondanks de onwennige momentjes die dit af en toe met zich meebracht, was het vooral een hele grappige, mooie en bijzondere avond.

Iedereen was binnen en we startte met alle nieuwe buddy’s welkom te heten. Een aantal buddy’s kenden elkaar al van onze voorgaande buddyrondes en spelletjesavonden, maar bij de meeste buddy’s was de spanning aan hun gezichten af te lezen. Maar, daarin stonden zij niet alleen. Want, hoe goed wij ons hadden voorbereid en ingelezen; een quiz houden over de Ramadan terwijl er verschillende culturen binnen de Islam zijn, met verschillende gebruiken tijdens de Ramadan, was voor ons ook best spannend.

Gelukkig kon bijna iedereen zich verwonderen over de verschillen, en hebben we vooral met elkaar gelachen om de klungelige momentjes die de spanning met zich meebracht. Het ijs was gebroken, en met een glimlach op hun gezicht gingen de buddy’s op zoek naar hun match.

Tijdens zonsondergang, nam iedereen plaats aan de lange tafel, en begon de Iftar. Onder het genot van de heeerlijke Harierra, Boreks en Tabouleh – gemaakt door buddy’s van voorgaande rondes en vrijwilligers van de Kookstudio van Stichting Da Capo – leerden de kersverse buddy’s elkaar beter kennen. De ondergaande zon nam de laatste spanning met zich mee, en tussen de schittering van het kaarslicht was vooral blijdschap en verbondenheid voelbaar. Op naar de koffie, thee, Baklava en… een kleine verrassing. 🥁

Op het podium stond een prachtige dame met een microfoon in haar handen. Nieuwsgierig verzamelde iedereen zich om haar heen. De vrouw op het Podium heette Denise Koller, en bleek zangeres te zijn. Met veel liefde en passie zong zij twee liedjes over het belang van goede vriendschap. Het laatste liedje werd gezamenlijk nog een keer herhaald: ‘Winter, spring, summer or fall, all you have to do is call and we’ll be there. You’ve got some friends’ (Carole King).