Eรฉn persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan

Buddy to Buddy Apeldoorn

Martine Witteveen is lid van onze Raad van Toezicht en doet deze ronde mee als buddy. Ze schreef een mooi berichtje over haar ervaringen tijdens dit avontuur. Lees hieronder haar verhaal.

————————————————————————————————————————–

=> ๐Ÿญ ๐—ผ๐—ฝ ๐—ฑ๐—ฒ ๐Ÿฏ (๐—ฒ๐˜…)๐˜ƒ๐—น๐˜‚๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜ ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฎ๐—ฐ๐˜ ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ก๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€
=> ๐Ÿต๐Ÿฐ% ๐˜‡๐—ผ๐˜‚ ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ก๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐˜€๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ถ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป
=> ๐Ÿฎ๐Ÿฑ% ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ฏ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ฎ๐˜€๐—ถ๐—ฒ๐—น๐—บ๐—ถ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐˜€ ๐—ป๐—ฎ ๐Ÿญ๐Ÿฌ-๐Ÿญ๐Ÿฑ ๐—ท๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ป๐—ผ๐—ด ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฒ๐—ฑ๐˜€ ๐—ด๐—ฒ๐—ถฬˆ๐˜€๐—ผ๐—น๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฑ

bron:ย Buddy to Buddy Apeldoornย onderzoek

Wij als mensen hebben allemaal de behoefte ergens bij te horen. Sociale contacten zijn voor ons een essentiรซle voedingsbron en een medicijn tegen eenzaamheid. De afgelopen 2 jaar hebben vele mensen ervaren hoe het is om sociale contacten te missen. Contact armoede. Misschien kun je je dan een beetje verplaatsen in onze nieuwkomers..

Sinds de vluchtelingenstroom uit Oekraรฏne onze actualiteit beheerst, is het nog belangrijker om aandacht aan alle mensen te geven die hun land hebben moeten ontvluchten om welke reden dan ook.

Zoals bovenstaande cijfers uitwijzen is dat niet makkelijk, je weg en plek vinden in onze samenleving. Vriendschappen met Nederlanders opbouwen. De taal leren en werk vinden.

Ik heb momenteel een buddy uit Iran. Een vrouw van midden 30 met haar tienerdochter. We hebben elkaar ontmoet, gepraat, gezongen, gelachen. Ik heb haar meegenomen naar mijn tafeltennisvereniging. Ik leer, zij leert, mijn dochter leert ervan.

Ik ben dan ook heel trots dat ik een bescheiden rol mag vervullen in het verder ontwikkelen van deze mooie organisatie die inmiddels in 12 steden actief is. In Apeldoorn mag ik als toezichthouder en vrijwilliger aan het werk zijn om zoveel mogelijk mensen, bedrijven en geรฏnteresseerden te enthousiasmeren om buddy, sponsor of donateur te worden.

Gisteren hadden we Raad van Toezicht vergadering. Bijzonder leerzaam, plannen maken, lijntjes leggen en natuurlijk de officiรซle zaken afronden.

Een goed team met Annemarie van Amerongenย Ilonka de Haanย enย Willemijn Voorham.